'; A kisállat-biztosítás nem luxus: ezért fontos, hogy erre is gondolj
hirdetés

A kisállat-biztosítás nem luxus: ezért fontos, hogy erre is gondolj

Gerhát Petra

2024. május 9 - Képek forrása: Az Én Kutyám

Lakás-, autó-, baleset-, betegség-, életbiztosítás, minden bizonnyal rendelkezünk már valamelyikkel ezek közül. De vajon kedvencünk életét és egészségét biztosítottuk-e már? 

hirdetés

Bár mintegy 3 millió kutya él ma hazánkban, nagy részük még nem olyan körülmények között tartott, mint azt mi, felelős gazdik elvárnánk és alapvetőnek tartanánk. Országrészektől, generációktól is függ, mit is gondol valaki a megfelelő tartási körülményekről, az állat optimális egészségügyi körülményeiről. Egyre többen vannak azonban azok a kutyatartók, akik valóban minden tekintetben állathoz méltó életet szeretnének nyújtani, ez pedig nem csak a minőségi mozgás és élelem biztosításában merül ki. Ma már a biztosítók is tudják, hogy mekkora anyagi kiadással járhat egy-egy kis kedvenc tartása. Egy biztosítás nem csak az állat, a gazdi érdekeit is szolgálja. A DOGZ Podcast legújabb adásában a kutyákra és macskákra köthető felelősség- és betegségbiztosításokról beszélgettünk.

Nézd meg itt:

Vagy hallgasd meg itt:

Adásainkat meghallgathatod az Apple podcast- és a Google podcastfelületein is.

A DOGZ Podcast 6. évadának következő adásában Gerhát Petra, lapunk újságírója vendégeinkkel,

dr. Kajó Cecília állatvédelemmel foglalkozó jogásszal, a Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat önkéntesével és

Bara Ágnessel, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. biztosítási szakértőjével

a ma Magyarországon elérhető kisállat-biztosításokról, egészség-, baleset- és felelősségbiztosításokról beszélgetett.

Kisállat-biztosítás nem csak kutyákra köthető

A legtöbb biztosítónál már köthetünk biztosítást háziállatainkra: kutyák és macskák betegségeivel kapcsolatos kiadásainkat így könnyedén mérsékelhetjük. A podcast során számba vettük, milyen feltételeknek kell megfelelnie a gazdinak, illetve az állatoknak ahhoz, hogy váratlan kiadásainkhoz anyagi hozzájárulást szerezhessünk, és kiderül az is, mely sérülések és betegségek számítanak váratlannak, illetve mi a helyzet akkor, ha állatunk okoz kárt mások testi épségében vagy vagyontárgyaiban.

A biztosítás segíthet, ha az állat váratlan helyzetet okoz

Biztosítást minden felelős, jogszabálykövető kutya- és macskatartó köthet, azonban nem minden kutyára. Számít az életkor, a fajta, az esetleg már meglévő krónikus vagy genetikai betegségek, illetve az is, hogyan tartjuk az ebet. Oltva, chippel ellátva és rendszeres állatorvosi felügyelet mellett kerülhetnek be a biztosítási rendszerbe az állatok – hogy ez pontosan mit takar, és kik azok, akik nem biztosíthatóak, és mi ennek az oka, szintén kiderül a műsorból.

Egyes fajták is kizáróak lehetnek a biztosítás megkötésekor. Az úgynevezett harci kutyák például kiesnek a biztosítottak köréből. Ha kíváncsi vagy, hogy a cégek melyik típusokat tartják harci kutyaként számon a bull típusú kutyákon kívül, hallgass bele a podcastba!

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

állatorvosi felelősségbiztosítás állatvédelem Bara Ágnes Dr. Kajó Cecília felelőség biztosítás harci kutya kutya macska Podcast

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink