hirdetés

A szaporítók arra utaznak, ami a tenyésztésben tiltólistás

Jakab Viktória

2023. október 12 - Képek: Az Én Kutyám; Getty Images Hungary

A szaporítóknál született "selejtes" kutyák, akik nem az elvárt küllemet örökölték, vagy valamilyen örökletes betegségben szenvednek, legtöbbször menhelyekre, állatvédelmi szervezetekhez kerülnek. Mivel a kutyák "eladhatatlanok", így a szaporítók számára ez a legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljanak tőlük.

hirdetés

Bár számtalan menhely működik ma hazánkban, mégsem jut minden gazdátlan kutyának hely. Hatalmas mennyiségben fogadnak a fajtamentések mellett is a szaporítóktól elkobzott állatokat, igyekeznek tehermentesíteni a gyepmesteri telepeket, esélyt adva a legszomorúbb körülmények közül érkezőknek és vállalva a sokszor lehetetlennek tűnő feladatot: gazdiképessé tenni olyan kutyákat is, akikhez korábban senki nem fordult szeretettel.

A DOGZ harmadik évadának harmadik adásában Gerhát Petra, Az Én Kutyám újságírója beszélget Ament Orsolya kutya fizioterapeutával és Németh Rékával, az Eszkuláp Állatvédő Egyesület elnökével ezeknek a kutyáknak a sorsáról, örökbefogadásról, rehabilitációról.

A beszélgetést meghallgathatod itt:

 

vagy megtekintheted YouTube csatornánkon:

A beszélgetés során megtudhatjuk, hogy:

  • a tapasztalatok alapján mennyire különbözik a kutyatartás vidéken és a városokban
  • miben segíthetnek az állatvédő szervezetek az örökbefogadóknak
  • milyen jellemző egészségügyi problémák fordulnak elő egyes fajtáknál
  • van-e különbség tenyésztőtől vásárolt és mentett vagy szaporítótól vásárolt kutyák fizioterápiát igénylő problémái között
  • valóban létezik-e esélytelen kutya
  • milyen egészségügyi, genetikai problémákkal kerülnek a szaporítóktól az állatvédőkhöz a kutyusok

 

Előző adásunkat itt is meghallgathatod!

Kövess minket, hogy ne maradj le csütörtökönként megjelenő adásainkról, melyekben ismert kutyás szakértőkkel beszélgetünk fontos témákról!

fizioterápia kutya fizioterápia kutya örökbefogadás kutyamentés Podcast szaporítás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink