hirdetés

A legédesebb videó arról, miért kell odafigyelni a farkaskaromra

Hangai Lilla

2024. március 17 - Képek: Getty Images Hungary

A farkaskarom bizony néha problémás „kiegészítő" lehet. Ennek a tüneményes labradornak is állatorvoshoz kellett menni miatta.

hirdetés

A videóban szereplő kissé megszeppent eb először nem meri odaadni a fájós mancsát az állatorvosnak, majd idővel feloldódik, és sikerül megvizsgálni.

Dr. Thomas Hamilton állatorvost élmény munka közben nézni. Még a legfélősebb állat is bátorságot merít a környezetében, olyan türelemmel és kedvességgel közelít hozzájuk. Az ilyen emberekre, mint rá mondjuk, hogy bizony erre a mesterségre született.

A videóból kiderül, hogy az állatorvosi vizitre azért került sor, mert az eb egy séta után sántikálni kezdett. A vizsgálat alkalmával világossá vált, hogy szerencsére a csontok és az ízületek nem sérültek meg, a farkaskarom azonban láthatóan megrepedt. Ez a kutyák lábán található ötödik lábujj nem érintkezik a talajjal, és sok esetben nem is csatlakozik a mancshoz olyan erősen, mint egy normál lábujj. Alapvetően a kapaszkodásban és az egyensúlyozásban segítette az ebeket, egy modern kedvencnek azonban nem feltétlenül van már szüksége erre a „kiegészítőre”. Sok esetben problémát is okozhat, ugyanis viszonylag könnyen beleakadhat bármiben futás vagy játék közben.

Ide kattintva minden fontos információt megtudhatsz a farkaskaromról. Azt is eláruljuk, érdemes lehet-e eltávolítani.
állatorvos cuki videó farkaskarom labrador videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!