hirdetés

Így simogatja a jegesmedve a szánhúzót: nem minden az, aminek látszik

Hangai Lilla

2024. február 13 - Képek: Getty Images Hungary

Egy látszólag idilli jelenetnek lehetünk szemtanúi, a teljes történet azonban kritikus gondolkodásra sarkall bennünket.

hirdetés

Az ABC News felvételén vidám, életteli zenei aláfestéssel nézhetjük, ahogy egy kifejlett jegesmedve egy kikötött szánhúzó kutya fejét simogatja. A szívünk egyből dobban is egy hatalmasat, hogy milyen csodás is a természet, ám ha lejjebb görgetünk a kommentekhez, valószínűleg azonnal lefagy az arcunkról a mosoly. Ott ugyanis azt olvashatjuk, hogy a jegesmedve széttépte a tehetetlen kutyát. Szerettük volna tudni, hogy valóban ez történt-e, így végeztünk egy kis kutatómunkát

Az ominózus videó. Nyugodtan megnézheted, nincs benne az érzékeny rész:  

Brian Ladoon életét a kanadai eszkimó kutya megmentésének szentelte. A videó megjelenése előtt nem sokkal lehetett arról olvasni, hogy manitobai (Kanada) birtokának környékéről elszállítottak több jegesmedvét is, mert azok megtámadtak és megöltek egyet a kutyái közül, így félő volt, hogy ez újra megtörténik. Ladoon úgy nyilatkozott, hogy minden nap etette a jegesmedvéket és a kutyákat is. Az egyik este azonban, amikor elmulasztott a medvéknek enni adni, azok az egyik kutyára támadtak; ám ez még a cikkünkben bemutatott videó előtt volt. Valószínűleg. Az idővonal nem teljesen tiszta, és sajnos már Brian Ladoon sem él, hogy pontot tehessen a találgatások végére.

Fontosnak tartottuk megosztani veletek ezt a történetet, mert számos tanulsággal szolgálhat. Az internet egy zavaros hely, ahol rengeteg érdekes információra lehet bukkanni, melyeknek jelentős hányada valótlanságot, vagy részleges valótlanságot állít nem feltétlenül a szándékos félrevezetés céljával. Mielőtt megdönthetetlen igazságként kezelnél valamit, mindig ellenőrizd a történetet több másik forrásból is.

Ide kattintva megtudhatod, hogy nevelkedik együtt testvérként a gepárd és a kutya. Cikkünkből azt is megtudhatod, miért szokás segítő kutyákkal támogatni a világ leggyorsabb szárazföldi állatait.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.
igaz történet jegesmedve szánhúzó kutyák videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!