hirdetés

Először mutatták be az ősszel induló Gazdijogsi programot, közben pedig 150.000 forintot gyűjtöttek az ebeknek

László Enikő

2021. augusztus 30 - Forrás: Dogs ‘n Nature

A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg Dogs ‘n Nature – Kutyával a természetben elnevezésű jótékonysági eseményét.

hirdetés

A rendezvény célja, hogy az eseményből befolyt összeggel a tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogassák. Ebben az évben a résztvevők segítségével az alapítvány 150.000 forintot gyűjtött.

Fotó: Dogs ‘n Nature

Idővel a kutyák vásárlása jogosítványhoz lehet kötve

A nap első felében szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők a Tisza Balneum Hotelben, ahol Koska Hedvig, az alapítvány elnökének megnyitója után Dr. Pallós László előadása következett, aki az eseményen mutatta be először a szeptemberben induló Gazdijogsi programot. Részletezte, hogy miért van szükség a programra, és azt is elmondta, hogy nem titkolt céljuk, hogy idővel minden kutya vásárlása vagy örökbefogadása ehhez a képzéshez legyen kötött. A Gazdijogsi az Agrárminisztérium és a Nébih közös képzése, a tananyagot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ dolgozta ki. A Gazdijogsi bemutatását Sándor Ferenc Alex előadása követte, aki Szíriusz nevű kutyájával az előadásuk elején egy kártyatrükkel kápráztatta el a résztvevőket.

Szíriusz kártyatrükkel kápráztatta el a résztvevőket. /Fotó: Dogs ‘n Nature

Ilyen előadásokon vehettek részt az érdeklődők

Dr. Juhász Ildikó Nóra a kullancsok és szúnyogok terjesztette betegségek veszélyeire hívta fel a figyelmet, melyre a Tisza-tó környékén különösen nagy szükség van. Angyal Zsolt, az Akela Kutyaiskola alapítója és vezetője interaktív előadással folytatta a sort, szívesen válaszolt a gazdik kérdéseire. Petrus Krisztina, vagy ahogy a legtöbben ismerik, EbugattaKriszti a helyes kutyázásra, a felelős állattartásra fókuszált “Egyik kutya, másik eb” című előadásában. Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője bemutatta az Állatvédelmi Központ és annak szakmai támogatásával indított Állatvédelem gyerekeknek oldal munkáját, majd érdekes előadást tartott állatvédelem témakörben.

Fotó: Dogs ‘n Nature

Szilvia előadását Dóka Attila énekes-gitáros-dalszerző dobta fel állatokról szóló megzenésített versekkel. Czigány Ildikó, az első női magyar utasforgalmi pilóta a “Mi dolgunk az állatokkal a 21. században?” című előadásában szintén az állatvédelemre, az állatokkal való helyes bánásmódra hívta fel a figyelmet. Az előadássorozat a debreceni kutyanapközis csapattal, ebdadussal zárult, akik beavatták a résztvevőket a családi kutyázás rejtelmeibe.

Az esemény fővédnöke Ovádi Péter, állatvédelemért felelős miniszteri biztos volt, aki bár nem tudott jelen lenni, üzente, hogy rendkívül boldog, hogy az alapítvány támogatásának köszönhetően a tiszafüredi Gyepmesteri Telep példaértékűen működik. Hisz abban, hogy összefogással nagy dolgokra vagyunk képesek, mert közös ügyünk az
állatvédelem.

Fotó: Dogs ‘n Nature

Kutyával a természetben

A délutáni programra komppal jutottak el a résztvevők, ahol Bíró Imre és zenekara biztosították a jó hangulatot. A kompút alatt mindenki megcsodálhatta a Tisza-tó csodálatos élővilágát. A Tiszavirág Ártéri Sétaúton kezdődött a jótékonysági séta, ahol a kutyások felfedezték a természet szépségeit. A belső tavon, a Göbe-tavon kutyával együtt
csónakáztak a résztvevők. Az esemény végén EbugattaKriszti vezetésével hobbi kutyakiállítás várta az érdeklődőket. 3 kategóriában született nyertes: örökbefogadott, keverék és hobbi. Minden résztvevő egy tiszafüredi fazekas által készített ajándékkal tért haza.

A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány jövőre is várja szeretettel az érdeklődőket.

(Képek: Dogs ‘n Nature)

állatmenhely állatmentés állatvédelem gazdijogsi jótékonykodás menhely

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!