hirdetés

Nincs még programod a hosszú hétvégére? Jótékonykodj a bajba jutott kutyák javára!

László Enikő

2021. augusztus 18

Ha még nincs programod augusztus 20-ára, és te is odavagy a kutyusokért, ez az esemény neked szól!

hirdetés

A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány szervezésében idén negyedjére rendezik meg a Dogs ‘n Nature, azaz a Kutyával a Természetben nevet viselő jótékonysági eseményt. A rendezvény célja, hogy az alapítvány a Tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogathassa, így a bevétel 100%-át az állatokra fordítják.

Helyszín és időpont

Az esemény 2021. augusztus 20-án kerül megrendezésre, és 9:30-18:30-ig várják a látogatókat a tiszafüredi Tisza Balneum Hotel és Tiszavirág Ártéri Sétaútnál.

Milyen programok várnak rád?

A programkínálat igen színes, hiszen számos különböző élményt nyújtanak a szervezők. A délelőtt folyamán az állatvédelemről és a felelős állattartásról szóló szakmai előadásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A megnyitót követően Dr. Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő mutatja be a szeptemberben induló online képzést, a Gazdijogsit. Továbbá előad Sándor Ferenc Alex kutyatréner és kutyája, Szíriusz, Dr. Juhász Ildikó Nóra állatorvos, Angyal Zsolt, az Akela Kutyaiskola vezetője, Petrus Krisztina, az Ebugatta oldal vezetője, Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője, Dóka Attila zenész, Czigány Ildikó, az ország első utasforgalmi pilótanője, és ebdadus, a debreceni kutyanapközi csapata. A gyerekeket az Állatvédelem gyerekeknek csapata szórakoztatja. Az esemény fővédnöke pedig Ovádi Péter, az állatvédelemért felelős miniszteri biztos.

A délután folyamán népzenés kompozással érkezhetnek a résztvevők a Tiszavirág Ártéri Sétaútra, ahol elkezdődik a jótékonysági séta. Itt csónakázásra, illetve fotófalnál lévő fényképezkedésre, hobbi kutyakiállításon való részvételre és természetesen a táj megcsodálására is lehetőség lesz. A sétaútvonalat teljesítők pedig a végén egy kis ajándékot is kapnak.

Az eseményre itt tudsz jegyet vásárolni.

Hogyan segítesz a kutyákon?

Mint fentebb is említettük, a jegyekből befolyt összeg 100%-át a Tiszafüredi Gyepmesteri Telep kedvencei kapják. Ebből az összegből fedezik állataik ivartalanítását, oltásait, illetve szívféreg szűrését. A fennmaradó pénzből pedig élelmet is vásárolnak védenceiknek.

Mire figyelj?

Ha kutyával érkezel, tedd pórázra, az esetleges konfliktusok elkerülése érdekében. Ha kedvenced tüzel, beteg vagy hajlamos más ebekkel szembeni agresszióra, nélküle érkezz. Ne feledd, hogy a Tiszavirág Ártéri Sétaút természetvédelmi terület, így kutyád piszkát, illetve szemetedet mindig szedd össze, és dobd ki a megfelelő helyre. Kedvenced oltási könyvét pedig vidd magaddal, ha vele érkezel, mert azt a szervezők ellenőrizhetik a résztvevők biztonsága érdekében. A hotelben megtartott programokhoz pedig védettségi igazolvány felmutatása szükséges.

A részletes programot, illetve a házirend további pontjait itt olvashatod.

(Kép: Getty Images Hungary)

állatmenhely jótékonykodás kirándulás kutyával menhely mentett kutya programajánló

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink