hirdetés

Különleges nevet kapott kisfiától Kollányi Zsuzsi új kutyusa

Ványik Dóra

2023. szeptember 10 - Forrás: Kollányi Zsuzsi

Különleges nevet kapott Kollányi Zsuzsi kutyája. Kisfia, Bálint nevezte el Kulacsnak a bichon havanese-t, aki két hónapja csatlakozott az énekesnő családjához.

hirdetés

Nehéz időszakon van túl Kollányi Zsuzsi; nemrégiben felbomlott a házassága, három fiával pedig új lakásba költözött. A friss kezdet egyik jele az is, hogy szinte még ki sem pakolták a dobozokat, de egy új jövevény érkezett közéjük. Az énekesnő kutyája, Kulacs óriási meglepetés volt a gyerekeknek.

Az énekesnő kutyája imádja a gyerekeket

Fekete macskák után fekete kutya

Zsuzsi családja sokkal inkább macskás volt gyerekkorában. Fekete cicájuk, Kormos 13 évig élt velük, majd az énekesnő – hogy pótolja édesanyja szívében kedvence halála után az űrt -, újabb két fekete macskát hozott a házhoz; Cidrit és Cinkost.
„Nem meglepő módon az első kutyám is fekete volt – avat be Kollányi Zsuzsi. „Hittem a megérzéseimben, amikor kiválasztottam őt a menhelyen; pitbull keverék volt, az egyik füle pedig hiányzott, valószínűleg kölyökként megtépték. Imádtam Ritmus tömpe kis orrát; merthogy a Ritmus nevet kapta az első kutyusom.”

Zsuzsinak mindig fekete állatai voltak

Az énekesnő kutyája különleges nevet kapott

Az elmúlt tíz évben nem volt kutya a háznál, ám miután beköltöztek új lakásukba, Zsuzsi azonnal keresgélni kezdett a világhálón, hogy milyen kutyus csatlakozhatna hozzájuk.
„Mondtam a gyerekeknek, hogy lesz kutyánk, de titkokban szervezkedtem a háttérben – idézi fel Zsuzsi.

„Kisebb fajtát szerettem volna, hogy felnőttként se hasson félelmetesnek a mérete a gyerekek számára, és fontos volt, hogy jó idegrendszere legyen.

Agresszív vagy túl hiperaktív állat nem való nekünk, és a fiúk miatt szem előtt tartottam, hogy olyan kedvencet válasszak, amelynek hipoallergén a szőre. Bár szerencsére nem tudok róla, hogy lenne a fiúknak allergiája, de úgy gondoltam, jobb óvatosnak lenni.”

Imádnak együtt sétálni

Fellépni is megy vele Kulacs

Egy nap aztán arra ért haza Bence, Bálint és Bogdán, hogy egy tüneményes bichon havanese fogadja őket. Leírhatatlan volt az örömük.
„Azóta is imádják, és bár még csak óvodások, de kiveszik a részüket a gondozásából – meséli az énekesnő. – Bogdán, a legkisebb minden nap megkérdezi, hogy adhat-e Kulacsnak enni és inni, és sokszor kézből eteti. Bence a kakifelelős; amikor hazaérünk, ő nézi végig a lakást, hogy nincs-e valahol egy kis meglepetés, mivel a kutyusunk még nem szobatiszta.”

Bálint pedig ugyanolyan érzelmes, mint én, tehát ő a fősimogató a családban.

Kulacs nagyon nyugodt, csak akkor ugat, ha előkerül a fiúk robogója. A legnagyobb izgalom számára az, ha elmennek a közeli kutyafuttatóba. Zsuzsi fiai ilyenkor maguk viszik át az alagúton és felteszik a mesterséges dombra.
„Szeptembertől állt be igazán a rendszer nálunk, hiszen az óvoda indulásával sokkal kiszámíthatóbbá vált az életünk. Reggel együtt sétálunk el az oviba, terveim szerint pedig hamarosan mindenhová viszem majd Kulacsot magammal. Igazi munkakutya lesz! Szeretem, hogy itt van velünk, de amúgy is úgy gondolom, hogy egy háztartás akkor az igazi, ha minél több élőlény van körülöttünk. Hiszem, hogy így a szeretet is több lesz, amit meg lehet osztani.”

bichon havanese kölyök sztárok kutyái

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!