hirdetés

A hatalmas berni pásztor ellopta az amerikai elnök elől a showt: videó is készült az esetről

Hangai Lilla

2023. május 1 - Képek: Guardian News YouTube videó

Joe Biden meglátogatta Michael D. Higgins ír elnököt és feleségét, Sabinát a dublini Phoenix Parkban lévő otthonukban, az Áras an Uachtaráinban. A négynapos udvariassági látogatás céljai között volt, hogy megtekintse a katonai díszőrséget, aláírja a látogatók könyvét, és ültessen egy tölgyfát. És természetesen a Békeharang megkongatásáról sem feledkezett meg! A szertelen és óriási bernipásztor, Misneach azonban úgy tűnt, hogy nem fogadja tárt karokkal az Egyesült Államok 46. elnökét.

hirdetés

Ahogy megérkeztek a házhoz, Misneach a kapuban várta az illusztris vendégsereget. A jómodorra nem kellett adnia, hiszen egy kutya, így nem is fogta vissza magát. Hangosan megugatta az amerikai elnököt, tudatva vele, hogy ki is az úr a háznál. De egy makacs kutya Joe Biden számára nem okozhat meglepetést.

Az öntörvényű blöki, akit nem lehet nem szeretni

A elnök és a felesége azonban nem adták fel, többször is integettek a kutyának, megpróbáltak összebarátkozni vele, ő azonban fittyet hányt minden szabályra és azzal foglalkozott, hogy megélje kutyaként életének egyik legjobb napját. A ragyogó napsütésben a tökéletesre nyírt gyepen szaladgálva jobban érezte magát, minthogy az unalmas etikettet kövesse.

A közösségi médiában persze azonnal lecsaptak a vicces esetre. Volt, aki azt írta, hogy a kutya valószínűleg Trump támogatója lehet, így nem is csoda, ha ignorálta a jelenlegi elnök köszönését is. De volt olyan is, aki szerint Misneach hollywoodi karrierjének ezennel vége, miután ilyen hidegen utasította el az elnököt.

Egyesek azonban úgy vélekedtek, hogy Misneach biztosan csak ír nyelven kommunikál, ami azonnal magyarázatot is adna a kínos félreértésre.  Egy rakoncátlan kutya Joe Biden számára azonban nem okoz meglepetést, láthatólag nem viselte meg túlzottan az eset. Az újságíróknak ezt mondta: „Nem megyek haza. Hát nem hihetetlen hely ez? Olyan, mint a Fehér Ház, ugye?”

Nem ez volt az első eset

Misneach nem először volt csintalan. Egy 2020-as, Katalin hercegnővel és Vilmos herceggel való közös fotózásról egyszerűen úgy döntött, hogy elsétál, míg a Harry herceggel és feleségével mindketten, Misneah és Bród is vidáman pózoltak.

Joe Biden valószínűleg nem sértődékeny alkat, ugyanis a történtek ellenére aláírta a vendégkönyvet, és belapátolta egy frissen ültetett ír tölgy gyökerét is nem messze attól, amit Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok 44. elnöke ültetett. Majd megkongatta a békeharangot is, amelyet 2008-ban lepleztek le a nagypénteki megállapodás 10. évfordulója alkalmából, amely véget vetett a több évtizedes erőszaknak Észak-Írországban.

Az ír elnök és imádott kutyái

Michael D. Higginsnek 2 berni pásztorkutyája van, az előbb emlegetett Misneach, melynek neve ír nyelven bátorságot jelent, és Bród, mely büszkeséget. A kutyákkal olyan szoros kapcsolatban van, hogy a legtöbb hivatalos eseményre is elkísérik őt és nem ritka az sem, hogy több szem szegeződik rájuk, mint magára az eseményre és a politikusokra.

Ha szeretnéd követni a huncut ebek kalandjait, a elnök hivatalos Instagram profilján megteheted.

amerika berni pásztor berni pásztorkutya hírességek kutyái írország vicces kutyás történet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!