hirdetés

Videón az eredménye annak, ha nem ismerjük a kutya testbeszédét – tragédia is történhetett volna

Mádi-Krezinger Cintia

2024. február 29 - Kép: Getty Images Hungary

Mindenki számára tanulságosak lehetnek a következő képsorok, amelyek egyértelműen mutatják, mi történik akkor, ha az ember nem figyel a kutya stresszjelzéseire.

hirdetés

A kisgyerekek kutyákkal történő helyes interakciójának megtanítása minden felelős gazdi és szülő kiemelten fontos feladata. Egy gyerek önmagától még nem tudja, hol vannak a határok; mi az, amit még szabad, és mi az, ami az ebnek már nagyon rossz. Egy jó gazdi ismeri kedvence minden rezdülését. A kutya testbeszéde azonnal láttatja, ha valami nem stimmelszakértőnek sem kell lennünk ahhoz, hogy észrevegyük, ha gond van. Ám úgy tűnik, hogy vannak gazdik, akiknek mégsem esik le a tantusz.

Az alábbi videófelvételen egy kislány és egy kutya figyelhető meg, ahol az eb folyamatos jelzéseket ad a gazdinak, hogy nagyon kényelmetlen számára a szituáció. Nyalja a száját, tágra nyíltak a szemei, többször is megpróbál elmenni és idegesen tekinget jobbról-balra. De a gazdi mit csinál? Lenyomja a földre, és engedi a gyereknek, hogy hátulról megölelje a kutyát – ami az eb számára egy rendkívül fenyegető helyzet. Az kutya végül kínjában tettlegességhez folyamodik, de szerencsére nem okoz sérülést. Egy ennyire nehéz pillanatban is van annyi önkontrollja, hogy ne bántsa a gyereket.

A videó megtekintéséért kattints a képre.

Ebben a cikkünkben részletesen olvashatsz a kutyák stresszjeleiről.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

kutya stresszes kutya tesbeszéde stressz jelei videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink