hirdetés

Így szeretnek a kutyák: napokig várta a hídon az öngyilkos gazdáját

Ferenczi Deborah

2021. október 8

Számos megrázó történetet hallani arról, hogy amikor a kutyának meghalt a gazdája, az állat hűségesen várta vissza. Nemrégiben is történt egy hasonló eset, mikor Kína egyik városában arra lettek figyelmesek a hídon áthaladók, hogy egy kutya napokig egy helyben várakozott gazdájára.

hirdetés

A történet még annál is megrázóbb, mint ahogyan azt elsőre gondolná az ember. Ugyanis az állat tényleg a gazdáját várta a hídon, aki viszont már soha nem fog érte jönni -mivel a szemtanúk szerint- az állat szeme láttára öngyilkos lett.

A kutya szemtanúja volt a tragédiának

A legszörnyűbb, hogy a kutya a beszámolók szerint hűségesen követte a gazdáját végső útjára és egészen a hídig kísérte, ahol a szemtanúja is lett annak, hogy gazdája öngyilkos lett. Többen le is fotózták a helyszínen az állatot, sőt az egyik fotós még azt is kijelentette egy posztjában, hogy ő magához is venné a kutyát. Ám az említett személy hiába próbálkozott segíteni a jószágon, a kutyus nem volt hajlandó sem ételt, sem italt elfogadni tőle, hiszen még mindig a gazdáját várta.

Az alábbi angol nyelvű videóban röviden említést tesznek a történtekről.

Napokig várta a hídon öngyilkos gazdáját

Idővel kénytelenek voltak az állatmentők közbelépni. Du Fan, a wuhani állatmentő szervezet vezetője úgy gondolta, hogy közbe kell avatkoznia, és önkéntesekkel együtt megkeresték a kutyát, majd állatotthonba szállították.

“Bízunk benne, hogy sikerül új otthont találni a kutyusnak. Nagyon szomorú, hogy egy ilyen hűséges kutya az utcán kóborol”- nyilatozta Du Fan.

Remélhetőleg a hűséges kutyus mielőbb szerető családra talál, akikhez ugyanolyan hűséges lehet, mint az előző gazdájához.

A kutya, aki a gazdája mellett várta öngyilkos gazdáját

Nem kell ahhoz messzire menünk, hogy ilyen történeteket halljunk, ugyanis pár évvel ezelőtt Magyarországon is nagyon hasonló eset történt. Egy férfi ugyanis neki vezetett egy fának, minden valószínűséggel direkt, hiszen a biztonsági öve sem volt bekapcsolva. Így feltételezhetően öngyilkosság történt. A férfi kutyusa ennek ellenére letelepedett a kocsi mellé, és csak várta, hogy megmozduljon a gazdája. A kutyust a későbbiekben a kiérkező mentős férfi fogadta örökbe.

A kutya, aki megmentette gazdáját az öngyilkosságtól

A szörnyű esetekkel ellentében olyan is akad, ahol a kutya megmentette a gazdáját a haláltól. A 23 éves Byron Taylor ugyanis öngyilkos akart lenni, mivel szakított vele barátnője, és úgy gondolta, hogy ezek után semmi értelme az életének. Szörnyű életérzésére még az is rátett egy lapáttal, hogy rádöbbent arra, hogy egyedül még a lakbért sem képes kifizetni. Így fel akarta kötni magát. Amikor már éppen felkötötte volna magát, és megírta a búcsúlevelet a kutya egyszerűen szétrágta a kötelet. Ezzel megmentve a gazdája életét.

(Képek: Youtube, Getty Images Hungary)

hűség hűséges kutyák kutya gyászol kutya várja a gazdáját kutyahűség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!