hirdetés

Ez a kutya még szüretelni is segít! (videó)

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 4 - Kép: Getty Images Hungary

Momo vitathatatlanul a világ legsegítőkészebb kutyája.

hirdetés

A házi kedvencek az életünk számos területén támogatnak minket. Lelki támaszt nyújtanak, puszta jelenlétükkel vidámmá varázsolják a mindennapjainkat, és ha kell, védelmeznek minket a veszélyektől. A felvételeken látható kutyus, Momo azonban még magasabb szintre emeli a segítségnyújtást: szüretel a gyümölcsösben.

Kutyák és citrusfélék

Momo segítőkészsége mellett a videó azért is nagyon érdekes, mert a kutyák általában nem kedvelik a citrusfélék illatát. A gyümölcsben található olajok ugyanis irritálhatják éles szaglószervüket, kényelmetlen perceket okozva számukra.

Ám a gyümölcs húsát a legtöbb eb szereti, és nem nagy mennyiségben biztonságosan fogyaszthatják is, így lehetséges, hogy Momo azért szüretel ilyen lelkesen, mert a végén neki is jut egy-két szem a lédús finomságból.

Tudtad, hogy a kutyákat ki lehet képezni arra, hogy kiszagolják a citrusféléket megtámadó betegségek jelenlétét már azelőtt, hogy a kór látható tüneteket produkálna? Ebben a cikkünkben részletesen olvashatsz arról, hogyan segítenek az ebek még a fák védelmében is.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

citrusfélék kutya ehet narancsot kutya segít narancs

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink