hirdetés

Meglepő nehézséget okozott a szél kutyasétáltatás közben

Mádi-Krezinger Cintia

2024. április 15 - Kép: Getty Images Hungary

Videón mutatjuk, zord időben mi történik a kicsi, hosszú szőrű kutyákkal.

hirdetés

A kutyasétáltatás legtöbbször kellemes időtöltés, de a szél néha megnehezítheti kedvencünk helyzetét. Bizonyára te is láttál már olyan videókat, amelyben kis termetű kutyusok harcolnak az elemekkel, és hatalmas szélben igyekeznek eljutni A pontból B-be. Ez a feladat pedig az esetek nagy részében kihívást jelent, pláne, ha az eb nemcsak kicsi, de a szőre is hosszú. Az alábbi felvételen szereplő pekingi palotakutya is valószínűleg megbánta, hogy ilyen időben indult sétálni.

A bunda ápolásának fontossága

Ha hosszú szőrű kedvenccel osztod meg az otthonodat, felelős gazdiként kiemelten fontos, hogy az eb szőrzetét megfelelően ápold. A hosszú szőrzet rendszeres átkefélésének elmulasztása ugyanis a szőrszálak összegubancolódásához, filcesedéséhez vezethet. Ez pedig nemcsak kényelmetlenséget okoz a kutyának, de akár bőrproblémák kialakulásához is vezet.

Bizonyára a fenti videóban szereplő eb gazdija is hazaérve megigazította kedvence szélfútta frizuráját. Néha pedig a fürdetés sem árt: ide kattintva kutyakozmetikus mutatja meg a hosszú szőrű kutyák szakszerű fürdetésének módját.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

hosszű szőrzet ápolása kutya fürdetése kutyás videó pekingi palotakutya szél

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!