hirdetés

Magyar fajtával erősít a Polgárőrség

Gerhát Petra

2024. március 9 - Képek: Getty Images Hungary

Három újabb kuvaszt kapott a Polgárőrség. Ez a hetedik alkalom, hogy az Agrárminisztérum a magyar fajta példányait ajándékozta a rendvédelmi szervezetnek. 

hirdetés

V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos, Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Simicskó István, parlamenti képviselő, az Őshonos Magyar Kutyákkal Közjóért Alapítvány alapítója három kuvaszt adott át a napokban a polgárőrség képviselőinek – adta hírül az MTI.

A kuvaszok ideális társak a polgárőrök számára

Kiváló polgárőrök

A magyar fajtamentő mintaprogram keretében, az Agrárminisztérium támogatásával hetedik alkalommal adtak át kuvaszkölyköket a polgárőröknek, ezúttal is hármat.

V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos egy korábbi esemény alkalmával, amikor szintén kuvaszt adományoztak a polgárőrség részére, így fogalmazott: „Fel kell hívni a figyelmet a kuvaszokra, ismertté kell tenni ezt a kutyafajtát, mert azt szeretnék, ha minél többen magyar kutyafajtát választanának házi kedvencként. Az agrártárca célja, hogy ezek a kutyafajták szeretettek, kedveltek legyenek.”

A polgárőrség kötelékében már több kuvasz él, évek óta erősítenek velük a járőrszolgálatok során. Már meglévő kutyáik, Garibaldi, Molly, Csenge, Csipke és Csana is annak a fajtamentő mintaprogramnak a részeseiként kerültek hozzájuk, amelyet az Agrárminisztérium, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) indított három éve.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

fajtamentés kuvasz magyar kutyafajták MEOESZ ősi magyar kutyafajták polgárőrség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!