hirdetés

31 éven keresztül volt a legnépszerűbb kutyafajta: te mennyit tudsz a labradorról? – Kvíz

Molnár Enikő

2024. március 2 - Képek: Getty Images Hungary

Sokan az egyik legsokszínűbb kutyafajtának tartják, a hosszan tartó győzelem pedig ugyanerről árulkodik.

hirdetés

Nem olvastad rosszul a címet! A labrador retriever az Amerikai Kennel Club listáján 1991-től kezdve 31 éven keresztül a legnépszerűbb kutyafajta volt. Ez a rekordértékű pozíciótartás sok mindennek köszönhető. A labradorok általában kiváló temperamentummal rendelkeznek és igazán sok területen képesek segíteni az embereket. Előszeretettel emlegetik azt a remek tulajdonságukat, hogy olyanok, mintha kapcsolóval lehetne őket irányítani. Ha úgy kívánja a helyzet, akkor aktív társai gazdájuknak, ám ha éppen nyugalomra vágynánk, szívesen lustulnak velünk. Persze ez nem mondható el minden egyes egyedről, de általánosítható tulajdonságuk, ami megkönnyíti a kezelhetőségüket. Így egyáltalán nem meglepő, hogy ilyen sokáig listavezető volt, és látszólag mindenki labrador retrievert szeretett volna. Sajnos ennek a népszerűségnek megvolt az ára is: a fajtára, csakúgy, mint a golden retrieverekre jellemzőek a genetikai betegségek. Ennek ellenére még mindig egy széles körben használt és szeretett fajtáról van szó, így nem is volt kérdés, hogy a labrador retriever kvíz megszülessen-e. Vannak egyszerűbb és nehezebb kérdések, illetve a végére hoztunk egy bónuszt is, érdekességként.

Örök kedvenc

Bárhogyan is sikerült a játék, gratulálunk az eredményhez! Ha szeretnél többet megtudni az ex-legnépszerűbb fajtáról, a labrador retrieverről, akkor olvasd el fajtaleírásunkat. 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

kvíz labrador retriever legnépszerűbb kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink