hirdetés

Utánajártunk, mi az a Gazdijogsi: még lehet jelentkezni az ingyenes képzésre

László Enikő

2021. szeptember 2 - Forrás: MTI

Gazdijogsi címmel kutyatartók és leendő gazdák számára indul ingyenes képzés szeptember 24-étől a budapesti Állatorvostudományi Egyetem aulájában.

hirdetés

Az Agrárminisztérium és a Nébih Gazdijogsi programjának keretében megvalósuló kurzusokon az egyetem oktatói a Gazdijogsi nyolcrészes, eredetileg online tananyagát ismertetik a résztvevőkkel – közölte az egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központja kedden az MTI-vel.

A kétnapos program célja a felelős állattartási ismeretek átadása minél szélesebb közönségnek. A képzés december 8-ig öt alkalommal várja az érdeklődőket (alkalmanként 100-100 férőhellyel). Érdemes gyorsan jelentkezni, hiszen már csak a decemberben induló képzésre maradtak helyek!

Mi történik, ha betelik az összes hely?

Ahogy az a Gazdijogsi holnapján is olvasható, a program elsősorban online képzés. „Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjával együttműködve kiegészítésként tesszük lehetővé a jelenléti képzést, ahol ugyanazt a tananyagot lehet elsajátítani. Aki online formában tanul, nem kerül hátrányba azokkal szemben, akik a jelenléti képzést választják.”– írják.

Miről tanulhatsz a képzésen?

Szó lesz egyebek mellett a kutyaválasztás szempontjairól, az állat neveléséről, táplálásáról, viselkedési problémáiról, de anatómiai, élettani és egészségügyi alapismereteket is elsajátíthatnak a résztvevők. Az egyetem oktatói közül Tóth Szabina, Lorászkó Gábor, Fekete Sándor György, Vámosi-Nagy Nóra, Sátori Ágnes, Vetter Szilvia és Balya András tart képzéseket.

Alkalmanként száz ember jelentkezését várják, regisztrálni a gazdijogsi.hu oldalon tudsz. A kurzusok végeztével online tudáspróbát is lehet tenni. A 65 pontszámnál többet teljesítők számára oklevelet küldenek, a maximális 100 pontot elérők pedig extra ajándékot is kapnak. Ha a járványhelyzet alakulása nem tenné lehetővé a személyes jelenlétet, a kurzusok webkonferencia formájában lesznek elérhetők.

A képzés egyébként bárki számára hasznos lehet. Ha van kutyád, a program által még jobban megismerheted, ha pedig nincs, szélesítheted ismereteidet.

Habár a Gazdijogsi jelenleg nem kötelező az állattartók számára, a program nem titkolt célja, hogy a jövőben efféle engedélyhez kössék az állattartást. Ahhoz, hogy a hazai állatvédelem magasabb szintre lépjen, elengedhetetlen az emberek edukálása, tájékoztatása.

(Kép: Getty Images Hungary)

Állatvédelmi Központ gazdijogsi képzés kezdő gazdiknak kezdő kutyásoknak kutyás program

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink