hirdetés

Egy szarka lett a staffi legjobb barátja, de elválasztották őket

Molnár Enikő

2024. május 15 - Képek: Getty Images Hungary

Egy igazán különleges barátság van a szarka és a staffi között, ám a hatóságok elválasztották őket. Íme Molly és Peggy története.

hirdetés

2020 globális viszonylatban nehéz év volt, valószínűleg ezzel mindenki egyetért. Ám a számos negatívum mellett ehhez az esztendőhöz köthető Peggy és Molly barátságának kezdete is. Bár ez akkor még csak a szarkát befogadó családnak volt fontos, mára már rengeteg rajongója van a párosnak. Ám történetük nem volt zökkenőmentes – nemrég ugyanis eddigi életük egyik legmegpróbáltatóbb időszakán mentek keresztül.

@thatgoodnewsgirl

Molly the magpie is finally home with his best friend! Molly had been separated from his family when he was removed from his environment by wildlife officials earlier this year. Molly’s family has obtained a wildlife carer’s permit and Molly is back! See more from Peggy and Molly on their IG and FB: peggyandmolly 📸 peggyandmolly #magpiebird #australianmagpie #magpieswoop #dogswhenyoufilmthem #unlikelyfriendships #dog #dogsbeingcute

♬ original sound - jenn💜 good news & fun stories

Rövid időre a rosszakarók nyertek

Molly, a szarka egy fészekből kiesett, mentett madár, akit Peggy gazdái magukhoz vettek, hogy gondozzák addig, amíg szükséges. Nem tervezték „megtartani”, csupán azt szerették volna, hogy egészségesen térhessen vissza a szabadba. Ám a szarka megszerette őket, főleg kutyájukat, Peggyt. Bár a gazdák elmondása szerint (és a videók alapján) a madárnak megvan a lehetősége, hogy szabadon távozzon, ám ő mégis mindig visszatér hozzájuk, vagy el sem mozdul mellőlük. Például boldogan pihen a szabadban Peggy mellett a kutyaágyon; semmi jele annak, hogy távozni szeretne. Láthatóan biztonságban érzi magát mellette. A kutya és a madár szoros kapcsolatáról videókat osztottak meg a gazdik, amik nagy nézettségre tettek szert, és a párosnak számos rajongója akadt. Sőt, igazából egy trióról van szó, ugyanis azóta még egy staffival gazdagodott a család.

A kutyák hatására Molly még az ugatásba is beszáll, ahogyan azt az alábbi videóban is demonstrálja:

@peggy.and.molly

Molly The Magpie Barking!🤣

♬ original sound - Peggy and Molly

Sajnos voltak olyanok is, akiknek szúrta a szemét a staffordshire bullterrier és a szarka barátsága. Többszöri bejelentés után a hatóságok elvitték Mollyt a családtól, hogy szakértői kezek között lehessen. A gazdák vonakodva ugyan, de átadták a madarat, annak ellenére, hogy náluk szabadon élhetett, így viszont fogságba került.

Nem hagyták annyiban

Peggy gazdái nem hagyták annyiban, ahogyan az állati páros rajongói sem. Amellett, hogy a publikum petíciót indított azért, hogy Molly visszatérhessen a családhoz, Peggy gazdái is odaadóan dolgoztak azért, hogy megszerezzék a megfelelő papírokat. Peggynek és Mollynak 45 napot kellett csak kibírnia egymás nélkül. A nehézségek ellenére az ikonikus páros újra együtt van, így szerencsére boldog véget ért életük ezen fejezete, és nyugodtan folytatódhat a közös történetük.

Soha nem lehet tudni, hogy milyen állatfajok közötti barátságok alakulhatnak ki. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhányat a leghíresebb párosok történetei közül.

barátság boldog furcsa barátok igazságtalanság kutya és szarka barátság staffordshire bullterrier szarka

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink