hirdetés

A barátokat még a kerítés sem választhatta el – Videón a megoldás

Molnár Enikő

2024. március 9 - Képek: Getty Images Hungary

Az igazi barátságnak nincsenek határai. Természetesen a gazdik segítsége is kellett ahhoz, hogy ez igaz legyen Trapper és Fritz esetében is.

hirdetés

Milyen gyakran látunk olyan videókat, ahol a kerítés két oldaláról acsarkodnak egymásra a kutyák. Most hozunk egy ellenpéldát, Trapper és Fritz szomszédi viszonyát. A két kutya nagyon egymásra talált, olyannyira, hogy amikor mindketten kint voltak az udvaron, arra vártak, hogy össze legyenek engedve, és végre játszhassanak. Ennek csak egy dolog szabott akadályt: a köztük álló kerítés. Ám a kutyák (főleg Trapper, a golden retriever) meggyőző érzelmi hadviselést folytattak, amire a gazdik már nem tudtak nemet mondani. Így készült el a kerti kutyaajtó.

@fritz_the_emotional_dog

When you can’t take it anymore & finally convince your neighbors to build your dogs’ BFF Door. #dog #dogs #doglove #dogtok #dogsofttiktok #dogsoftiktok #funnydog #goldenretriever #germanshepherd

♬ All By Myself - Céline Dion

Trapper gazdájának mentségére szóljon, hogy az ő oldalukról ez a drámai interakció valahogy így nézett ki:

@fun_with_grump

It’s all about perspective. 🎭 #goldenretriever #gsd #bff #neighbors #saddog #dogtok #backyardvibes #zoomies

♬ happier x happier - Arthur

A kerti kutyaajtó hamar használatba lett véve, és már-már elvárják az ebek, hogy a megszokott időpontokban kinyíljon a varázskapu, és végre egy jót játszhassanak egymással. Úgy tűnik, ők is tudják, hogy milyen fontos a rutin.

@fritz_the_emotional_dog

When you’ve realized you’re now on a”Schedule” after the BFF Door has been erected…regrets 🤔 #dogs #doglove #dogtok #dog #dogsoftiktok #dogsofttiktok #funnydog

♬ original sound - Fritz da Emotional Manipulator

A videókból is látszik, hogy közel sem ugyanolyan a két kutya. Az egyikük egy tipikus golden retriever, aki beleillik a fajta szociális pillangó sztereotípiájába. A másik kutyus egy német juhászkutya keverék, nyugodtabb, visszafogottabb (de nem kevésbé játékos) barátjánál.

Teljes ellentétek, a tréner azt mondta, hogy (személyiségük alapján) nem is kéne barátoknak lenniük, de ők a logika ellen mentek és megépíttették velünk az ajtót

– magyarázta a hozzászólásokban Fritz gazdája

Ha kéne, ha nem kéne, a két kutya megtalálta a közös hangot, és igénylik egymás társaságát.

@fun_with_grump

“Opposites attract” is apparently true for dogs, too. 🤷‍♀️ #goldenretriever #gsd #dogtok #bff #neighbor #oppositesattract

♬ Toy Story: You've Got A Friend In Me - Geek Music

Természetesen ahhoz, hogy ilyen jó viszony alakuljon ki a kutyák között a gazdik munkája is kellhet. A pozitív első találkozás máris jó alapokat adhat egy virágzó barátságnak két kutyus között. Ha arról szeretnél többet tudni,  hogyan teremtheted meg ehhez a megfelelő körülményeket, olvasd el ezt a cikkünket. Két kutya összeszoktatásához pedig ebben az írásunkban olvashatsz további tippeket.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

A borítókép illusztráció.

kutya barátság kutya játék kutyaajtó rutin szeretet videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!