hirdetés

Rekordot döntött egy szürke farkas: ekkora utat még egy fajtársa sem tett meg

Szénási Szimonetta

2024. február 22 - Képek: Getty Images Hungary

Eddig a leghosszabb dokumentált útként beszélnek róla a kutatók.

hirdetés

A hím szürke farkas emberi léptékkel szinte felfoghatatlan teljesítményéről a Barcelonai Autonóm Egyetem adott hírt.

A képek illusztrációk

Három országon át

A GW1909m azonosítójú jószág ugyanis legalább 1240 kilométert tett meg útja során, amely szülőhelyétől, az alsó-szászországi Nordhorntól Franciaországon át a katalán Pireneusokig tartott. Itt egy kis falu közelében látták utoljára 2023 februárjában.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Árulkodó nyomok

A tudósok az állat ürüléke nyomán is követték a farkast, aki a faj történetének eddigi leghosszabb dokumentált útját tudhatja magáénak. Ezt megelőzően a legnagyobb ismert táv 1092 kilométer volt, amit egy szürke farkas Finnország és Norvégia között tett meg.

Mint a beszámolóban írják, a farkas molekuláris genetikai megfigyelését a három ország szoros együttműködése tette lehetővé.

Ha szeretnél többet megtudni a kutyák őséről, akkor ajánljuk figyelmedbe Gayler Krisztina farkasfigyelővel készült írásunkat. Aki nem máshol, mint a Yellowstone Nemzeti Parkban vizsgálja testközelből ezeket a nemes élőlényeket. Ide kattintva olvashatod el, milyen tapasztalatokat osztott meg a nagytudású szakember.

farkas kutatás rekord szürke farkas tudomány

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink