hirdetés

A legfurcsább kutyás világrekordok: szerinted hány teniszlabda fér el egy retriever szájában?

László Enikő

2021. október 10

Az emberi kreativitás végeláthatatlan, amikor különböző rekordok felállításáról van szó. Ebbe sokan már kutyáikat is bevonták, így jöttek létre olyan furcsa világcsúcsok, melyek létezéséről sokan nem tudnak.

hirdetés

A Föld legidősebb kutyája, a legnagyobb, a legkisebb, a legizmosabb vagy éppen a leggazdagabb. Ezek a rekordok már mondhatók átlagosnak. Azonban a kreatív gazdik hamar felismerik, ha kutyájuk tehetséges valamiben, és ösztönzik is őket szárnyaik kibontakoztatására. Lássuk a legfurcsább kutyás rekordokat!

Az angol masztiff sokszor nagyobb gazdájánál.

Finley, akinek hat teniszlabda fér a szájába

A 7 éves golden retriever, Finley rajong a teniszlabdákért, és egyszerre hatot is képes a szájába passzírozni belőlük. Az idők során gazdái szerint teljesen magától, egyre több játékot tartott a szájában. 2 évesen még csak néggyel próbálkozott, de ahogy teltek az évek, annál jobban belejött. A 2003-as világrekordot egy Augie nevű golden retriever tartotta 5 teniszlabdával, egészen mostanáig. Finley gazdái ugyanis folyamatosan dokumentálták a kutya tehetségét, és idén szeptemberben elérték, hogy kedvencük hivatalos Guinness-rekorder legyen.

Norman, a sokrétű tehetség

Norman, a briard több szokatlan Guinness-rekordot is felállított már. Mivel nagy érdeklődést mutatott a gyerekek rollerje iránt, megengedték neki, hogy felpattanjon rá. Azt azonban nem sejtették, hogy az eb hamarosan világrekorder lesz. A kutya ugyanis nemcsak azzal került be a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy mindössze húsz másodperc alatt tett meg rollerével majdnem 35 métert, de biciklivel is rekordot állított fel: 55,4 másodperc alatt tekert 30 métert.

Az alábbi videóban Norman mutatja meg tehetségét:

A környezetvédő kutya

Egy Tubby nevű labrador minden tőle telhetőt megtett a környezetért. Gazdájával együtt 26.000 műanyag palackot gyűjtött össze az évek során. A napi séták alkalmával Tubby felvette a palackokat, összenyomta, majd gazdájának adta. Ezzel pedig világrekordot állított fel.

A következő angol nyelvű videóban látható, hogyan dolgozik Tubby:

Az egyensúlyozás bajnoka

Ozzy egy border collie-kelpie keverék, ami azt is jelenti, hogy rendkívül sok mentális és fizikális fárasztást igényel. Gazdája, Nick ezért elhatározta, megtanítja kedvencét egy kifeszített kötélen egyensúlyozni. A tehetségesek kutyus könnyen vette az akadályt, mára pedig már világrekorder, ugyanis 18,22 másodperc alatt halad át a kötélen.

Az alábbi videóban látható Ozzy mutatványa:

Aki a legtöbb hírességgel pózolt

Lucky Diamond, a mentett máltai selyemkutya is különleges rekordot állított fel. Ugyanis 363 hírességgel készült közös képe 15 életéve során. Többek között pózolt Hugh Granttel, Snoop Doggal, Kristen Stewarttal és Bill Clintonnal is. Lucky saját hírnevét pedig arra használta, hogy felhívja az emberek figyelmét az állatok jogaira és az örökbefogadás fontosságára.

Az alábbi angol nyelvű videóban Lucky gazdája mesél:

Purin, a labdabajnok

Purin, a beagle imád labdázni, és gazdája azt is észrevette, hogy mellső lábaival igen ügyesen el is kapja azokat. A Japánban élő páros napi negyed órát gyakorol, így sikerült felállítaniuk 2015-ben a világrekordot, miszerint Purin 14 labdát képes elkapni mellső lábaival egy perc alatt. De nem ez a kutya utolsó rekordja. 2016-ban gazdájával állították fel a legtöbb ugrókötéllel való együtt ugrást: 51-et egy perc alatt. Később megdöntötték saját rekordjukat, és 58-szor ugrottak. Később pedig Purin azt is bebizonyította, hogy ő tud 10 métert megtenni a leggyorsabban egy labdán egyensúlyozva: 11,9 másodperc alatt teljesítette a kihívást.

Az alábbi videóban látható Purin:

Toby, a lufipukkasztó

Egy Toby nevű whippet 28,22 másodperc alatt képes kilyukasztani száz lufit. Érdekesség, hogy ezzel saját rekordját döntötte meg, ami korábban 36,53 másodperc volt. Gazdája szerint Toby imádja kipukkasztani a lufikat, amitől sok kutya megijedne, de nem ez a kis agár!

Így pukkasztja Toby a lufikat hihetetlen gyorsasággal:

Aki a fején is tud egyensúlyozni

Sweet Pea egy szintén kelpie és border collie keverék (úgy látszik, nekik megy igazán az egyensúlyozás), aki 100 méteren a leggyorsabban, mindössze 2 perc 55 másodperc alatt halad végig, fején egy dobozos üdítő palackjával.

(Képek: Getty Images Hungary)

érdekességek Guinness-rekord híres kutyák rekord rekorder kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink