hirdetés

Világrekordot döntött 14 kutya: elképesztő mutatványukat minden lagziban megirigyelnék

Szénási Szimonetta

2023. március 3 - Képek: YouTube

Egy német férfi saját lányát körözte le a kutyás rekorddal, ami felettébb látványosra sikerült.

hirdetés

Ugye megvan az a jelenet, amikor a lagzin tetőfokára hág a hangulat, majd valaki vidáman elkiáltja magát, hogy „vonatozás!”, mire a lelkes ünneplők egymás vállát megragadva szállnak fel a bulijáratra. Nos, mutatunk egy nagy csapat kutyát, akik szintén így tettek, ezzel új világrekordot állítva fel.

Kép: YouTube

Kongasor

Amit mi nemes egyszerűséggel vonatozásnak hívunk, az a Guinness hivatalos tájékoztatója szerint kongasor, azaz a konga tánc egy eleme. A lényeg azonban az, hogy a tizennégy kutya hibátlanul kivitelezte a mutatványt, amitől egyszerre esik le az állunk, és húzódik mosolyra a szánk.

Saját lányától szerezte meg a címet

A veterán tréner, Wolfgang Lauenburger 15 éves lánya, Alexa rekordját döntötte meg, aki kilenc kutyával kongázott. Az ifjú hölgy szintén tehetséges kutyakiképző, szerepelt a Britain’s Got Talent és az America’s Got Talent című műsorokban, valamint 2017-ben a Das Supertalent (a Got Talent németországi megfelelője) győztese volt.

A Guinness-rekord feltételei

A Guinness-rekord felállításának feltételei szerint minden kutyának legalább egy mancsát folyamatosan az előtte álló ebhez kell érintenie, és miután felállt a sor, legalább 5 métert kell megtenniük így.

A kísérletre a Safari Land Stukenbrockban, egy németországi állatrezervátumban és vidámparkban került sor. Lauenburger néhány jutalomfalattal motiválta az előadás előtt külön-külön a kutyáit, majd ezt követően állt fel a táncrend. Mint az alábbi felvételen is látható, az állatok tökéletesen mutatták be a feladatot, rendezett sorban haladva a kívánt távon.

Bár nem volt kötelező, a kiképző – ahogy korábban a lánya is –, ügyelt arra, hogy az ebek méret szerint csökkenő sorrendben álljanak, ezzel még látványosabbá téve a mutatványt.

A világrekordot felállító kutyák:

 1. Emma
 2. Filou
 3. Fin
 4. Simon
 5. Susy
 6. Maya
 7. Ulf
 8. Speck
 9. Bibi
 10. Katie
 11. Jennifer
 12. Elvis
 13. Charly
 14. Cathy

Bravúros család

A Lauenburger család igazán összetartó csapatot alkot, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy apa és lánya egymást inspirálva jutnak mind messzebb és messzebb a kutyás világrekordok és a kiképzés terén.

A férfi amellett, hogy hivatásos kutyakiképző, ismert előadóművész is, aki cirkuszban nőtt fel. Ő volt Alexa legfőbb inspirációja, amikor úgy döntött, hogy elkezdi a kutyáit trükkökre kiképezni. A tehetségkutató műsorokban elért sikereire édesapja mérhetetlenül büszke.

Alexa rekordállítása az alábbi videón látható:

A világrekordok listája

Alexa eddig két világrekordot állított fel, amelyek között egyet most kénytelen volt átengedni a családfőnek, aki ezzel 10 Guinness-rekorddal büszkélkedhet, amelyek a következők:

 • A legtöbb fordulat, amit egy kutya hátsó lábon 30 másodperc alatt tesz meg: 29, Emmával együtt teljesítve.
 • A leggyorsabb idő 10 méter megtételére hátsó lábon egy kutya által: 2,83 másodperc, amit Emma ért el.
 • A legtöbb A-keret ugrásos piruett egy kutya által 30 másodperc alatt: 31, amelyet Maya ért el.
 • A legtöbb pörgés kutyával 30 másodperc alatt: 49, amit Maya ért el.
 • A legtöbb átfordulás egy kutya által egy perc alatt: 62, Maya által elért eredmény.
 • A leggyorsabb 5 méteres hátramenet kutyával: 2,33 másodperc, Simon segítségével.
 • A legtöbb átugrás egy kötélen kutyával és emberrel egy perc alatt: 65, amit Finnel ért el.
 • A legtöbb ugrás egy kötélen kutyával és emberrel három perc alatt: 192, amit Fin ért el.
 • A legtöbb ugrás egy kutya által hátsó lábakon 30 másodperc alatt: 32, Balu segítségével.
 • A legtöbb kutya egy kongasorban: 14 ebbel.

A lányáé maradt a leggyorsabb idő, amit egy kutya 5 akadály hátsó lábon történő átugrása során elért, 2019-ben, hűséges társával, Emmával (aki szintén részese volt a rekordot megdöntő kongasoroknak.)

Guinness-rekord kiképző kutya tanítása kutyakiképző rekord rekorder kutyák tanítás tréner trükkiskola trükkök világrekord

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink