hirdetés

Megdőlt a világ egyik legfurcsább kutyás Guinness-rekordja: 127 eb kellett hozzá

Szénási Szimonetta

2022. október 26 - Képek: Getty Images Hungary/YouTube

Több mint száz négylábú részvételével dőlt meg a világ talán legkülönösebb kutyás rekordja, amihez stílusosan A 101 kiskutyának is köze volt.

hirdetés

Számos érdekes és meghökkentő kutyás Guinness-rekordról adtunk már hírt, de az alábbi már csak a résztvevők nagy száma miatt is kiemelkedő. Angliában ugyanis 127 blöki előtt vetítették le egy filmet, 7 jószággal megdöntve az eddigi brazil világrekordot, amelynek hivatalos neve „legtöbb kutya részvételével tartott filmvetítés”. A szabadtéri vetítésre Worcesterben került sor.

Stílusos szervezés

A közös mozizás olyan szempontból is igen stílusosra sikerült, hogy a választott alkotás A 101 kiskutya című film volt. Ilyen szempontból a brazilokat is dicséret illeti, ott ugyanis 2019-ben szintén egy kutyás mesét, A kis kedvencek titkos élete 2-t nézhette meg a 120 blöki.

Időben is jobbak voltak

A teljesítmény értékét növeli, hogy míg A 101 kiskutya 1 óra 43 perces, addig a Brazíliában vetített rajzfilm csak 1 óra 26 percig tartott, így időben is lepipálták a korábbi rekordereket.

A résztvevők A 101 kiskutya című filmet nézték meg./Kép: YouTube

Állatorvos is látta az ebeket

A részvétel szigorú feltételekhez volt kötve, így minden kutyusnak egyévesnél idősebbnek kellett lennie, és a belépés előtt át kellett esniük egy állatorvosi vizsgálaton is.

Úgy hiszik, a királynő is velük örült volna

Az angol rekordkísérlet ötletgazdáját, Rachel Marie-t is meglepte a nagyszámú részvétel. Főleg amiatt, hogy II. Erzsébet királynő halála miatt sok gyászoló az előzetes érdeklődés ellenére végül nem ment el az eseményre.

II. Erzsébet királynő köztudottan nagy kutyabarát volt.

Ennek kapcsán Marie úgy nyilatkozott, hogy mivel a királynő is köztudottan rajongott a négylábúakért, emiatt úgy gondolta, ő is üdvözölte volna a programot. Az eseményről szóló videót ezen a linken tudod megnézni.

film filmek kutyákról Guinness-rekord II. Erzsébet királynő kutyás film mozidélután rajzfilm rekord rekorder kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink