hirdetés

A kutya, aki Guinness-rekordot tart: ő a világ leghosszabb fülű ebe

Ferenczi Deborah

2022. január 28

Igazán különös Guinness-rekordot tart Lou. Ő nemcsak a leghosszabb fülű kutya a világon, de ez a testrésze segített neki gazdát is találni.

hirdetés

Nem megdöbbentő, hogy Lou még a Guinness-rekordok közé is bekerült. Ez az imádnivaló, hároméves fekete-cser mosómedvekopó tartja a világrekordot azzal, hogy ő a világ leghosszabb fülű kutyusa. Ez a különlegessége segítette abban is, hogy gazdit találjon. A menhelyi ebet Paige Olsen fogadta örökbe, akinek nagyon tetszett az, hogy ennyire látványosan hosszú fülei vannak a kutyának, és számára pontosan ez tette különlegessé őt.

A leghosszabb kutyafül a világon

A hároméves eb hallószervei egyenként 34 centisek, amivel még a mosómedvék vadászatára tenyésztett kopók közül is kiemelkedik. Természetesen a kutyának a fajtájából adódóan is olyan hosszú füllel kell rendelkeznie, ami legalább az orrhegyéig ér. Erre azért van szükség, mert hosszú fülük a nyomkövetés vagy vadászat során a földre ér, ott felkavarja az illatokat, ezáltal még a nagyon régi vagy „hideg” nyomokat is képesek követni, amelyeket más kutyafajták esetleg nem érzékelnek. Lou gazdája, Paige úgy nyilatkozott, hogy annak ellenére, hogy valójában mindig is tudta, hogy a kutyusa füle hosszabb az átlagosnál, csak a járvány idején döntötte el, hogy megméreti azokat egy hivatalos bizottsággal.

Igényel-e különleges bánásmódot Lou?

Paige Olsen egy állatorvosi rendelőben dolgozik, így pontosan tudja, hogy ezek a hatalmas fülek szakszerű ápolást igényelnek. Elmesélte, hogy havonta egyszer tisztítja ki őket, illetve arra fokozottan ügyel, hogy télen védje a hidegtől, ennek érdekében pedig minden esetben fülmelegítőt használ.

Lou, az Instagram sztárja

Miután Pagie úgy gondolja, hogy Lou különlegességét meg kell mutatnia a világnak, létrehozott számára egy saját Instagram-oldalt, ahol számos cuki tartalmat oszt meg az ebről. Pagie szerint nem csupán a fülei különlegesek a kutyusnak, hanem a személyisége is, ugyanis nagyon bújós és kedves természetű.

(Képek: Getty Images Hungary)

Guinness-rekord kutya fül tisztítása kutya fülek leghosszabb fül

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink