hirdetés

Borzasztóan fiatalon halt meg a világ legmagasabb kutyája: ilyen hatalmas volt

Szénási Szimonetta

2023. szeptember 16 - Kép: Getty Images Hungary

Zeus tartotta a Guinness-rekordot. Szerető gazdáinak nagyon korán búcsút kellett venniük különleges kedvencüktől.

hirdetés

A nagyra nőtt német dogról mi is hírt adtunk korábban, aki a maga 1,046 méterével 2022-ben elnyerte a világ legmagasabb kutyája címet. Zeus ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. A fiatal jószág mindössze hároméves volt, ám egy súlyos betegség következtében szeptember 12-én elhunyt.

Rákkal küzdött

Zeusnak csontrákja volt, ami miatt amputálni kellett a jobb mellső lábát. Ám a beavatkozást követően komplikációk léptek fel, és a kutyánál tüdőgyulladás alakult ki. Végül ez okozta a halálát. A gyászhírt gazdája, Brittany jelentette be.

Mély szomorúsággal jelentjük be szeretett kutyánk, Zeus, a világ legmagasabb élő kan kutyája Guinness-rekord cím birtokosának elhunytát. Zeus kedd reggel halt meg amputációval összefüggő tüdőgyulladásban. Igazán különleges kutya volt. Szelíd, szeretetteljes, nagyon makacs, de mindig örült a családjának és sok-sok barátjának a Dallas és Fort Worth környéki kalandjai során. Három rövid évébe rengeteg életet zsúfolt bele, és felkészült arra, hogy legyőzze a rákot. Abszolút a legjobb orvosok és ápolók dolgoztak éjjel-nappal, hogy segítsenek rajta, de túl beteg volt.

olvashatjuk a szomorú sorokat.

Brittany mindent megtett szeretett kedvencéért, még adománygyűjtő kampányba is kezdett, hogy finanszírozni tudja a kutya kezeléseit. Ám, mint fogalmazott, nagyon súlyos állapotban volt. A gazda édesapja, Donnie Davis úgy nyilatkozott, hogy Zeus fejét gazdája ölébe hajtva búcsúzott el ettől a világtól.

Ebben az angol nyelvű videóban is láthatod, mekkora volt a világ legmagasabb kutyája, és hogy micsoda személyiséggel rendelkezett!

Vicces és impozáns

Mind a család, mind az ismerősök és barátok egy emberként gyászolják a lenyűgöző természetű, hol laza, hol karakteres kiállású dogot, aki mellett egyszerűen képtelenség volt szó nélkül elmenni az utcán. A járókelők gyakran azt is megkérdezték, lovagolhatnak-e termetes jószágon, de gazdái természetesen sosem engedték.

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki részvétet nyilvánított. Ez sokat jelent nekünk ebben a nehéz időszakban. Tudjuk, hogy Zeus most egy jobb helyen van, szabadon szaladgál és a mennyországbeli konyhapultokról eszi a finomságokat. Soha nem fogjuk elfelejteni őt. Viszlát Zeus, szeretünk téged! A rák szívás!

üzent Zeus valamennyi támogatójának Brittany.

A kutya valóban elképesztő figura volt: méretének hála képes volt a konyhai mosogatóból inni, és ha a kedve úgy tartotta, és huncutkodni akart, a pultról falatozott. Nyolc hetesen került Brittanyhoz, a bátyjától kapta ajándéka, mivel mindig is vágyott egy német dogra. Zeus pedig rövid időn belül a család kulcsfigurája lett.

Zeus mindig mosolyt csalt az arcunkra – szó szerint hatalmas forma volt, aki mindenhol örömet okozott, ahol csak megfordult. Ezért is volt annyira szomorú, amikor megtudtuk, hogy rosszul van, és most megszakad a szívünk, hogy idő előtt elhunyt

– fogalmazott Craig Glenday, a Guinness főszerkesztője.

éegmagasabb kutya elhunyt Guinness-rekord gyász német dog világrekord

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink