hirdetés

Mozidélután: 8 film, amit minden kutyabarátnak látnia kell

Buzgó Csilla

2020. november 8

Készítsd elő a százas csomag zsebkendőt, mert ezek a filmek nem csak izgalmasak és szórakoztatóak, de kiválóan alkalmasak arra, hogy könnyekig meghassanak.

hirdetés

Az alábbi válogatást a teljesség igénye nélkül igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére való alkotást. Előrebocsájtjuk, ez nem lesz nehéz feladat.

Togo

Az 1925-ös szérumfutás hősének történetét kölyökkorától mutatja be ez a lélegzetelállítóan izgalmas életrajzi dráma.

Kövesd végig életmentő útján Togót és gazdáját, Leonhard Seppalát, aki bár eleinte nem hitt a csintalan kutyában, az évek és a közös kalandok elválaszthatatlan, igaz társakká kovácsolták őket.

Egy kutya négy élete

Gyönyörű történet egy több életen át reinkarnálódó ebről, aki minden visszatérésekor új embereknek segít megtalálni önmagukat és igaz küldetésüket – egészen addig, amíg a kör be nem zárul, és ismét első barátja mellett találja magát.

Könnyfakasztó film az életről, mely, mint tudjuk, kutya nélkül szinte értelmetlen.

Marley meg én

Az imádnivaló labrador retriever fenekestől felforgatja egy kedves szerelmespár mindennapjait, persze a lehető legjobb értelemben.

A rosszcsontnak titulált Marley egész életén át végigkíséri időközben gyerekekkel kiegészülő családját, akik csak a történet végén ébrednek rá, hogy az eb valójában milyen csodálatos társuk volt.

Lassie hazatér

A számos alkalommal feldolgozott klasszikus talán egy kissé kilóg a sorból, hiszen mindenkinek van az eddig elkészült Lassie-filmek közül egy kedvence, épp ezért nem is neveztünk meg konkrét alkotást.

Kutyabarátoknak mindenesetre illik legalább az egyiket végignézniük, hiszen a hűséges és bátor skót juhász már generációk szívébe lopta be magát Eric Knight angol regényírónak köszönhetően – kár lenne kihagynod.

Hacsi, a leghűségesebb barát

Ebben a megható filmdrámában a legendás Hacsikó, a leghűségesebb kutya öröksége éled újra modern köntösben.

A csupaszív eb gazdáját ezúttal Richard Gere alakítja, kettejük kapcsolata pedig mindenkit megtanít a környezetükben arra, hogy a hűség örökké az egyik legbecsülendőbb állati és emberi erény marad.

Egy kutya hazatér

Ez a gyönyörű, mókás, mégis megható film W. Bruce Cameron azonos című novellájának adaptációja.

Maga a történet számos valós eset alapján íródott, főszereplője Bella, az izgő-mozgó, pajkos kölyökkutyából bátor szukává cseperedő keverék. Kövesd kalandokkal teli útján hazafelé – mert az igazi barátság minden távolságot legyőz!

Kutyahideg

Az igaz történetet feldolgozó film az ember és kutya közötti kölcsönös hűségről, a barátságról, és a túlélésről szól. A déli-sarki expedíció kénytelen magára hagyni fantasztikus egyéniségekből álló szánhúzókutya-csapatát a kegyetlen antarktiszi viharban.

Vezetőjük, Jerry (Paul Walker) azonban megesküszik rá, hogy bármi áron, de visszatér és megmenti az ebeket, akiknek életükben először kell segítség nélkül szembenézniük a vadon veszélyeivel és kihívásaival.

Alfa

Ebben a filmben egy eb sem szerepel, mégis helyet kapott a listán, hiszen a kutya-ember barátság hajnalának titkait tárja fel a néző előtt.

Lehet fikció a sérült, halottnak hitt ifjú harcos és a szintén sebesült, falkájától elszakadt farkas meséje, de az is teljes mértékben elképzelhető, hogy minden szóról szóra így történt. A döntést rád bízzuk.

(Képek: Getty Images Hungary)

film film kutyaszán filmek kutyákról kutyás film kutyás filmek magyarul mozidélután

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink