hirdetés

Betilthatják a kutyás vadászatot

Gerhát Petra

2024. február 19 - Képek: Getty Images Hungary

Oroszország-szerte egyre nagyobb gondot okoz az orvvadászat. Az illegális vadászok törvényileg nem szabályozott eszközökkel pusztítják a vadállományt.

hirdetés

Egy tervezet alapján gyökeresen átalakulhat az orosz vadászati törvény, ugyanis az orvvadászok tevékenykedése az állatállományra hatalmas fenyegetést jelent. A tiltás kiterjedne a különböző vadászati formákra, és a vadászkutya használatban is szükség lenne változtatásokra.

Oroszországban betiltanák a vadászkutya falkákkal való vadászatot

A tiltás a vadászkutyákat és különböző vadászati eszközöket is érintené

Az oroszországi primorszki terület képviselői a napokban javasolták a vadászati szabályok módosítását. Azt szeretnék, ha betiltanák a vadászkutyás vadászatot és a hőkamerák használatát. A képviselők a vadászati szabályok felülvizsgálatára vonatkozó javaslattal az orosz természeti erőforrások minisztériumához fordulnak, illetve több vadászati társasággal, természetvédőkkel és környezetvédelmi szakemberekkel is konzultálnak.

Primorszk képviselői meg akarják fékezni azokat a vadászokat, akik hőkamerával, éjjellátó készülékekkel, vadászkutya falkákkal mennek ki a vadonba, valamint be akarják tiltani a nagy kaliberű fegyverek használatát is. Szergej Aramilev, az Amuri Tigris Központ főigazgatója szerint az ilyen változtatásokat az indokolja, hogy ezek eszközök jelentősen megkönnyítik az orvvadászok életét, az állatállomány túlzott megfogyatkozásához vezetnek, valamint az emberekre is veszélyesek.

Ide kattintva különböző kutyás vadászati szakkifejezéseket ismerhetsz meg. Tudod például, hogy mit jelent a dermedtre csaholás?

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

kutyás vadászat Oroszország tiltott kutyafajta vadászat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!