hirdetés

Segítsd a vakvezető kutyák munkáját! Közleményben kérik az embereket, hogy ne hagyják a járda közepén az elektromos rollereket

László Enikő

2021. november 5 - Forrás: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola közleményben kéri a bérelhető rollerek használóit arra, hogy ne hagyják a járda közepén a járműveket, mivel a látássérültek és segítőkutyáik számára ez rendkívül balesetveszélyes.

hirdetés

„Ma már egyre égetőbb problémának számítanak a járdán hagyott elektromos rollerek, amiknek kerülgetése még egy látó embernek is sok gonddal és idegeskedéssel járhat. Hát még egy olyan embernek, aki csak annyit érzékel, hogy megakad a fehér botja közlekedés közben, vagy segítőkutyája váratlanul irányt változtat.”– írja a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola legújabb közleményében.

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

– Kutyuskám, haladjunk tovább egyenesen!
– Igyekszem gazdi, de egyre több az akadály az úton!

„Ha a kutyáink beszélni tudnának, biztosan sok ilyen, vagy ehhez hasonló párbeszéd hangozna el közlekedés közben.” – olvasható a már ezer megosztásnál járó figyelemfelhívó Facebook-posztjukban.

Segítsük a látássérültek és kutyáik munkáját!

„Mindenki, aki mindenféle körültekintés nélkül félredobja a rollert, mert feltételezhetően nincs ideje, siet a munkába, egy randevúra vagy akár a pékségbe… Gondolja végig, hány látássérült embertársa sietne ugyanígy, de nem tud, mert az elhajigált eszközöket igyekszik balesetmentesen kikerülni és tovább haladni.” – figyelmeztettek.

(Képek: Getty Images Hungary, Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola)

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kutya városban vakvezető kutya városi kutya veszélyek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink