hirdetés

A sokszínű és kitartó terelő: mennyit tudsz az ausztrál juhászkutyáról? – Kvíz

Molnár Enikő

2024. július 10 - Képek: Getty Images Hungary

Teszteld a tudásod, és derítsd ki, mennyit tudsz a fajtáról!

hirdetés

Az ausztrál juhászkutya az 1800-as években került Amerikába, a kezdetek óta pedig csak nő a népszerűsége. Kiváló terelőkutya, ez nem is kétség, ám nem csak erről ismeretes. Egygazdás kutyáknak is szokták őket nevezni, kedvenc emberüket még az árnyékuknál is szorosabban követik. Sőt, már-már fanatikus rajongást is tanúsíthatnak választott személyük irányába, így a szeparációs helyzetek gyakorlását érdemes hamar elkezdeni, apró dózisokkal. Az aussie talpraesettségét és sokszínűségét bizonyítja, hogy a farm körüli munkák mellett más jellegű feladatok ellátására is képes; például gyakran képzik ki terápiás kutyának, segítőkutyának, keresőkutyának vagy mentőkutyának. Sokan emiatt is szeretik a fajtát, hiszen mindenre készen áll, és számos trükköt képes elsajátítani. Kvízünkben elsősorban az ausztrál juhászkutya történetével és jellemével kapcsolatban kérdezünk.

A ausztrál juhászkutyák kiváló terelőkutyák

 

Ha szeretnéd a kérdésekkel kapcsolatban tovább bővíteni a tudásodat, azt a következőképpen teheted meg. A kvíz összeállításához elsősorban az ausztrál juhászkutyáról szóló fajtaleírásunkat, illetve ezt a cikkünket használtuk, amiben 5 érdekességet gyűjtöttünk össze az aussie-val kapcsolatosan. Ezeken túl további információval szolgálhat a fajtáról ez az írásunk is.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

ausztrál juhászkutya ausztrál juhászkutya kvíz kvíz

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!