hirdetés

5 dolog, amit nem tudtál a cane corsoról: sokan úgy tartják, hogy ez a kutya nem ugat, hanem énekel

Ferenczi Deborah

2022. január 16 - Képek: Getty Images Hungary

Ez az igazán messzi múltra visszatekintő kutya kiemelkedő védelmező képességéről és impozáns megjelenéséről ismert. Számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyekkel igazán kellemes meglepetést tud okozni azoknak, akik nem igazán ismerik az adott fajtát. Íme néhány megdöbbentő tény, amiről talán még nem hallottál.

hirdetés

A cane corso napjainkra az egyik legnépszerűbb kutyafajtává vált, ami kiváló adottságainak és szerethető jellemének köszönhető. Annak érdekében, hogy még jobban megismerd ezt az imádnivaló fajtát, hoztunk 5 érdekességet, melyek kevésbé ismertek róluk.

1. Az ókori Görögországban harci kutyák voltak

A fajta neve a latin „testőrkutya” vagy „erős kutya” szóból származik. Az ókori Görögországból eredeztethetők, ahol őrkutyák, fegyverhordók, harci ebek voltak, de vadásztak is velük. Érdekes tény, hogy amikor a rómaiak meghódították a görög szigeteket, a légiósok elhozták a görögök kutyáit Olaszországba, és olasz kutyákkal keverték a vérvonalat. Az évszázadok során kiváló házőrző kutyákká váltak, akik amellett, hogy őrzik a portát, segítséget jelentenek a vadászatban és munkakutyaként is megállják a helyüket.

2. Csak a gazdájukhoz hűségesek

A cane corso nem feltétlenül szociális kutya. Előfordul, hogy teljesen közömbös más kutyák, idegen emberek irányába, és a családján kívül nem igazán szavaz bizalmat senkinek. Saját környezete felé nagyon lojális és védelmező. Olyan típus, aki minden egyes percét veled akarja tölteni, és ragaszkodik hozzád. Nem is gondolnád, hogy milyen mély érzelmi világgal rendelkezik és mennyire fontos neki a szeretet kifejezése mind a saját, mind a te részedről.

3. Az egyik legnagyobb kutyafajta

Bár sokan nem tudják, de a cane corso akár 50 kilót is nyomhat, ami igencsak komoly súly egy kutya tekintetében. Nagy feje, erős, izmos teste tökéletesen alkalmassá teszi a védelmező szerepre: az illetéktelen behatolók már a látványától meghátrálhatnak.

4. Nem ugat, hanem énekel

Egyesek úgy tartják, hogy ez a fajta ugatás helyett beszél vagy még inkább énekel. Ettől pedig még szerethetőbb és különlegesebb lesz.

Az alábbi videón tökéletesen hallható ez a specifikus ugatás.

5. Imád dolgozni és szüksége van kiképzésre

A cane corso akkor érzi igazán jól magát, ha a szellemi és fizikai stimuláció is éri. Imádja, ha van valamilyen feladata, ha munkát kap, farmon dolgozik vagy éppen a gyerekekkel játszik. Hatalmas energiával rendelkezik, így méltán tűnik ki olyan kutyasportokban, mint a nyomkövetés, az agility és a személykeresés. Érdemes kiképzésre vinni, és szükséges lehet egy, a fajtában tapasztalt oktató segítsége.

cane corso domináns kutya érzelmes kutya házörző hűséges kutyák kutya énekel munkakutya nagytestű kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!