hirdetés

Nincsen cirkusz állatok nélkül?

Gerhát Petra

2024. március 7 - Képek forrása: Az én kutyám

A Fővárosi Nagycirkusz manézsában egyre kevesebb az állat, azonban a kutyák töretlenül kedvelt résztvevői az állatos számoknak. Petró Eszterrel, a cirkusz állatvédelmi referensével beszélgettük.

hirdetés

A budapesti Fővárosi Nagycirkusz igazán különleges a maga nemében, ugyanis Petró Eszter személyében nem csak állatvédelmi referenst alkalmaz. Eszter ugyanis etológus és pszichológus végzettséggel is rendelkezik, s amikor nem a manézs környékén dolgozik, a Magyar Tudományos Akadémián kutatja az állatok viselkedését.

A cirkusznak fontosak a kutyák

A DOGZ Podcast exkluzív adásában utánajártunk, vajon az állatos cirkuszoknak leáldozott-e végleg Európa-szerte, vagy van olyan szemlélet, melyben megfér egymás mellett a felelős állattartás és a szórakozás. 

Nézd meg a DOGZ podcast következő epizódját itt:

Vagy hallgass bele itt:

Adásainkat meghallgathatod az Apple podcast és a Google podcast felületein is.

A DOGZ podcast 5. évadának első, exkluzív adásában Gerhát Petra, lapunk újságírója és Petró Eszter, az MTA kutatója, a Fővárosi Nagycirkusz állatvédelmi referense a cirkuszi állatok tartási körülményeit és az etikus állatos szórakoztató ipar kérdéskörét járta körbe.

A cirkuszi állatok léte már nem is annyira megosztó, mint pár évtizede, egyre kevesebb országban van kereslet a nagyvadak életidegen bemutatóira, azonban az emberek még mindig vágyják a természet közelségét, még ha ilyen furcsa módon is.

A cirkusznak nincsenek állatai, mégis fellépnek a porondon

A fővárosi cirkusz számára fontos az állatok jóléte és az edukáció is. Ez a szemlélet és a cirkuszpedagógia az elmúlt évek során merőben átalakította az állatos műsorszámok jellegét is, s ha azt hinnénk, elefántokat és tigriseket láthatunk majd a porondon, nem is tévedhetnénk nagyobbat. A cirkusz kutyás számaiban az artisták saját állataikkal dolgoznak, akiket különleges módon képeznek ki. Hogy miként? A válaszért hallgasd meg exkluzív adásunkat.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

állatpedagógia cirkusz cirkuszi kutyák dogz podcast Fővárosi Nagycirkusz Petró Eszter Podcast

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink