hirdetés

A legfontosabb tanács szakértőktől, hogy felelős gazdi lehess

Gerhát Petra

2023. december 28 - Képek forrása: Az én kutyám

Manapság remélhetőleg senki nem azért ugrik fejest a kutyatartásba, hogy legyen, aki az udvarát őrzi. A felelősségérzet állattartóként egyre inkább átjárja gondolatainkat, azonban sok esetben még mindig nem készülünk fel arra, mi is történik, amikor első négylábú bundás társunkat hazavisszük.

hirdetés

Akár menhelyről fogadjuk örökbe, akár egy tenyésztőtől vásároljuk meg első kutyánkat, mindenütt alapos monitorozás előzi meg azt hogy az állatokkal találkozhassunk. De mégis milyen indokok vezérelnek valakit akkor, amikor társállat mellett dönt, s hogyan tudja életét egy kutyához igazítani? Sok szempontot figyelembe kell vennünk kedvencünk kiválasztásakor, többek között ezért sem javasoljuk, hogy kutyát, vagy más élő állatot adjunk ajándékba, ahogy erre az ünnepek előtt is felhívtuk a figyelmet.

A DOGZ podcast idei záró epizódjában erről is beszélgettünk. 

Nézd meg a legújabb részt itt:

Vagy hallgass bele itt:

Adásainkat meghallgathatod az Apple podcast és a Google podcast felületein is.

Mi mindenre érdemes felkészülni, ha menhelyi kutyát választunk, vajon lesznek-e extra köreink akár a szocializációt, akár saját hozzáállásunkat tekintve? Miért utasítják el a fekete bundájú kutyusokat a potenciális örökbefogadók és mik azok az emberi tulajdonságok, melyeket kiszűrve a menhely nemet mond nekünk? Miért elvetélt ötlet és veszélyes karácsonyra, születésnapra vagy kisgyermeknek kutyát venni ajándékba? Gerhát Petra, Az én kutyám újságírója és vendégei:

a kezdő kutyásokra váró kihívásokról és lehetőségekről beszélget a DOGZ podcast 4. évadának 6. részében. 

Kiskutyát vagy nagy kutyát?

Ha kíváncsi vagy, kezdő kutyásként kölyök kutyát vagy egy idősebb példányt érdemes választani, számít-e a kutya neme, habitusa vagy fajtája, hogy mi a teendő akkor, ha valami mégsem úgy sikerül,  ahogy azt reméltük a kezdetekkor vagy éppen valamelyik családtagunk fél az állatoktól,  tarts velünk!

Ha pedig gyakorlati útmutatóra vágysz a kutya vásárlást megelőzően, ezt a cikkünket ajánljuk szeretettel, ahol megtudhatod, mire figyel a tenyésztő, amikor a nála született kölyköknek kiválasztja a megfelelő gazdit, s neked mit érdemes mérlegelned, amikor fajtát és tenyésztőt választasz, ahonnan álmaid kis társa származik majd. 

Előző adásunkban több érdekes téma mellett arról is beszélgettünk, hogy napjainkban Magyarországon valóban létező problémát jelentenek-e a kutyaviadalok. Itt ezt is meghallgathatod.

Kövess minket, hogy ne maradj le csütörtökönként megjelenő adásainkról, melyekben ismert kutyás szakértőkkel beszélgetünk fontos témákról!

dogz dogz podcast fekete kutya kan kutya kezdő gazda kölyökkutya kutya habilitációja kutya kezdő gazdinak kutya örökbefogadása kutyavásárlás menhelyi kutya örökbefogadás szocializáció szuka kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!