hirdetés

Mire jó a jutalomfalat valójában?

Gerhát Petra

2024. március 21

Ha kutyával élünk, azon kívül, hogy igyekszünk neki a megfelelő táplálékot megadni, biztosan tartunk otthon számára valami extra finomságot.

hirdetés

Mire jó a jutalomfalat, ha nem csak jutalmazásra? Mivel motiválhatjuk kutyáinkat a tanulásra és mi mindent tanulhatunk tőlük, mi emberek? A DOGZ Podcast 6. évadának első epizódjában többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ szakértő vendégeink segítségével.

Ha tanítjuk a kutyát, az nekünk is jó

Nem csak azért fontos, hogy megfelelő felkészültséggel fogjunk neki kutyánk tanításához, mert azzal a hatékonyságot segítjük, nekünk, gazdiknak is rengeteget tanítanak az állatok. Nem véletlen, hogy szinte minden második háztartásban él egy-egy társállat körülöttünk: elemi igényünk van a természetközelségre, a közösségi létre, és ezt legkönnyebben általuk kaphatjuk meg.

A jó jutalomfalat nem csak motiváció

Közös együttélésünk nem várt hozadéka lehet saját lelki egyensúlyunk felfedezése, a kutyákkal való kommunikáció segíthet embertársainkkal is megértetni magunkat, tudatosságot ad. De mi köze mindennek a jutalomfalatokhoz? A DOGZ Podcast 6. évadának első adásából kiderül.

Nézd meg a DOGZ podcast következő epizódját itt:

Vagy hallgass bele itt:

Adásainkat meghallgathatod az Apple podcast és a Google podcast felületein is.

A DOGZ podcast 6. évadának első adásában Gerhát Petra, lapunk újságírója és vendégei

Petró Eszter etológus, kisállattréner, a DO AS I Alapítvány egyik vezetője és

Vass Viktória kinológus, tréner, a DOG3 egyik tulajdonosa

keresték a válaszokat a kutyák megfelelő motivációjával, illetve az ember környezetével való kommunikációs nehézségeivel kapcsolatos témákban.

A jó jutalomfalat apró és könnyen ehető

Fenti tulajdonságokra nem csak könnyebb adagolás, de a feladatok megerősítése miatt is szükség van. A minőség is igazán fontos, ugyanis immár vizsgálatok igazolják, hogy a minőségibb ételek hamarabb indítanak el a tanuláshoz szükséges agyi folyamatokat. S hogy hogyan tudunk teljes testünkkel-lelkünkkel, igazán motiválni? Hallgasd meg adásunkat, és tudd meg!

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

állatasszisztált terápia DOG3 dogz podcast etológia jutalomfalat kutya etetése kutya tréning Metró Petró Eszter Podcast táp táplálás tréner Vass Viktória

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink