hirdetés

A galaxis egyik őrzője egyben pitbullok megmentője

Molnár Enikő

2023. július 23 - Képek: Dave Bautista (Batista) /Facebook

Dave Bautista elhivatott állatvédő, és ez nem csak a közösségi médiában mutatott imázsában nyilvánul meg: jelenleg is négy pitbullal él együtt, akiknek megadja azt a szeretetet, amit az örökbefogadás előtt nem tapasztalhattak meg.

hirdetés

Dave Bautista neve ismerős lehet A galaxis őrzőiből, hiszen ő játssza Drax, a pusztító szerepét. Bár ez a legismertebb karaktere, nem csak ebben a filmben láthattuk, mióta elkezdte színészi pályafutását 2006-ban. Az utóbbi években sorra szerepelt más-más stílusú filmekben: a viszonylag komoly Dűnétől a komikus detektívtörténetig (Tőrbe ejtve – Az üveghagyma). De Bautista nem csak színész, többek közt profi pankrátor is. 2000-ben leszerződött WWE (World Wrestling Entertainment, akkoriban még Federation) pankrátornak, és itt is kiemelkedő karriert tudhat magáénak: a második legjobb nehézsúlyú világbajnoknak nyilvánították. A reflektorfények mögött pedig egy állatvédő, akinek jelenleg 4 mentett pitbullja van és büszke „kutya apa”.

Ollie és Maggie

2019-ben fogadta őket örökbe, egy „csomagban” érkeztek. Akkoriban 6 évesek voltak, és addigi életük során nem fürödtek tejben-vajban…el voltak hanyagolva és nem foglalkoztak velük. Ez hamar megváltozott, amikor Bautistához kerültek, azóta akkor is, ha éppen nincs velük, megad nekik mindent, amire szükségük lehet.

Penny

2021-ben fogadta be az akkor még csak 3 hónapos kölyköt, aki már ennyi idősen megtapasztalhatta, hogy milyenek lehetnek az emberek… Bántalmazva volt, és emiatt örökbefogadása után rögtön át kellett esnie egy műtéten, hogy eltávolítsák a nyakába fúródott fém láncot. Azóta sok változás történt a kiskutya életében, méghozzá pozitív irányba: Bautista szerető gazdája lett, így az eb megkapja a törődést, amit minden kutya megérdemelne.

Talulah

A család legújabb tagja Talulah, aki 2023 februárjában érkezett a színészhez. Az ő örökbefogadási története azért érdekes, mert a Stranger Things színésznőjéhez köthető, Millie Bobby Brownhoz, aki megmentette és elnevezte a kölyköt.

Talulah, Dave Bautista legújabb védence.

Már csak az emlékeiben élnek

Sajnos a kutyák nem örök életűek, és Dave Bautista nem 2019-ben kezdte a mentésüket. Az mostani minifalka előtti trió egy catahoula fajtájú ebből és két pitbullból állt, akiket Janienek, Sadienek és Frankienek hívtak. Előbbi két kutyus sajnos 2019-ben távozott, Frankie 2022-ben hagyta itt az életet, ahogyan mi ismerjük. Nagy szeretet és csodálat fűzte a színészt ezekhez a kutyákhoz is, de távozásuk után amint készen állt rá, lehetőséget adott más örökbefogadásra váró ebeknek is egy jobb életre.

Bautista más fajtájú kutyákat is tartott, de az utóbbi 15-16 évét a pitbulloknak dedikálta: a félreértett és stigmatizált kutyáknak, akiknek kemény és gyakran zord kinézete mögött szerető szív lakozik. Néhány kutyájának emlékére még tetoválásokat is csináltatott. Mindig érdekes egy ismert ember személyesebb oldaláról megtudni valamit, és Bautista szeretete a kutyák iránt pont egy ilyen apróság, ami kiegészíti a róla alkotott képet. Amikor a fenti interjúban megkérdezték a színészt, hogy miért szereti a kutyákat, a következőket mondta:

Feltétel nélküli szeretetet és hűséget adnak nagyon kevésért cserébe

Akinek volt már valaha kutyája, az tudja, hogy milyen igaza van a színésznek. A kutyák rengeteget adnak az embernek, hűségen és szereteten kívül társaságot és sok-sok boldog pillanatot nyújtanak. Nekünk csak pár év az együtt töltött idő, de nekik az egész életüket jelenti, ezért fontos, hogy felelősségteljes gazdáik legyünk.

Dave Bautista hollywood kutya mentés örökbefogadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink