hirdetés

Tacskót mentettek a veszprémi közutasok: bemutatjuk Ubit

Szénási Szimonetta

2023. július 14 - Képek: Magyar Közút Nonprofit Zrt./Facebook

A Magyar Közút immár munkatársai immár sokadik alkalommal bizonyítják, igazi állatbarátok. Ismét egy kutya menekült meg, hála nekik.

hirdetés

A legendás Emká után egy újabb kutya köszönheti az életét a Magyar Közút munkatársainak. Mint a Társaság beszámolójából kiderül, kollégáik Veszprém és Fejér vármegye határán végeztek ellenőrzést, mikor felfigyeltek a zsemleszínű mozgó foltra.

Németh Csaba és Bakos Ferenc útüzemeltető mester szakmunkások Ubival.

Az eső ellenére a szakemberek nem voltak restek, és mindent megtettek, hogy előcsalogassák a félelmében fűben meglapult jószágot. Az akció sikerrel járt, így végül kézbe foghatták az elázott, didergő jószágot. Mivel kölyökkutyáról van szó, a közutasok még a lehetséges testvérekre is gondoltak, ám hiába fésülték át a környéket, a csepp jószág egymaga volt.

A kutya az Ubi nevet kapta a Közút munkatársaitól

A kiskutya rövidesen már a veszprémi mérnökség vendégszeretetét élvezhette, ahol megszárogatták, majd enni és inni is kapott. Az egyik kolléganő pedig azonnal el is keresztelte Ubinak.

Mint a beszámolóból kiderül, a mérnökségen mindig volt kutya, legutóbbi kedvencüket épp idén februárban vesztették el. Így Ubit kiépített kennel és tapasztalt gazdik fogadták.

Színt hozott a mindennapokba

Ahogy írják, a kölyök – aki az Ubi mellett az Uborka, illetve az Ubul becenevekre is hallgat – rövid idő alatt teljesen felforgatta új családja életét:

A kollégák első útja azóta minden reggel a kis Ubihoz vezet. Ahogy meglátja a narancsruhásokat, boldogan veti magát az ölükbe; több kolléga is megerősítette, hogy ha civilben vannak, akkor olyan, mintha Ubi nem ismerné fel őket

– avatnak be minket a hétköznapjaikba a Közutasok.

A négylábú amellett, hogy rosszcsont, nagyon vicces is: imádja megugatni a tükörképét bármilyen tükröződő felületen.

Azonnal orvoshoz vitték

Természetesen Ubi már túl is esett az első állatorvosi viziten. Szerencsére makk egészséges, és a jelek alapján kevesebb, mint egy napot tölthetett az utcán.

A kiskutyát mindenki a szívébe zárta a mérnökségen.

Körülbelül 2 hónapos lehet, valószínűleg tacskó, esetleg tacskó keverék, új gazdái tapasztalatai szerint pedig nagyon okos, roppant kedves, jókedvű és barátságos kiskutya.

A Közút azt ígéri, hogy korábbi mentettjük, Emká kalandjaihoz hasonlóan Ubi életéről is folyamatosan hírt adnak majd – mindannyiunk legnagyobb örömére!

állatmentés állatorvos életmentés kölyök kölyökkutya mentett kutya örökbefogadás tacskó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink