hirdetés

Változott a budapesti Európa Kutyakiállítás időpontja: május helyett decemberben kerül megrendezésre

László Enikő

2021. február 3

A 2021-es Európa Kutyakiállítást Budapesten tartják a Hungexpón. A koronavírus miatt azonban módosítani kellett a rendezvény időpontját.

hirdetés

A MEOESZ mai közleményében arról számolt be, hogy hosszas mérlegelés után úgy döntöttek, a 2021 májusában tartandó FCI Európa Kutyakiállítás időpontját decemberi dátumra módosítják. A döntésben a szakmai szempontok mellett a financiális tényezőket is mérlegelni kellett.

A koronavírus miatt számos kiállítást halasztottak el az utóbbi időben, ezért a MEOESZ döntése várható volt. A rendezvényt december 29-30-31-én rendezik meg változatlan helyszínen, a Hungexpón. A Grand Prix CACIB Show-t pedig december 28-án tartják. A különleges dátumra való tekintettel az utolsó, Best in Show program után szilveszteri partit tartanak 31-én.

Az új időpont kérdéseket vet fel a bírói felosztások tekintetében, illetve az eseményt kísérő speciális kiállításokkal kapcsolatban is. Ilyen például a Magyar kutyafajták Világtalálkozója, az FCI által el nem ismert fajták Európa Kupája, fajtaklubok speciál kiállítása vagy az Interra Show. Az újból elkészített bírói listát, illetve a napi programok összeállítását márciusra véglegesíteni szeretnék. A nevezési lehetőséget április 5-én indítják, ekkor már publikussá téve az előbb említetteket. Magyarország legutóbb 2008-ban lehetett házigazdája ennek a különleges eseménynek.

(Kép: Getty Images Hungary)

Európa Kutyakiállítás kutyakiállítás kutyás rendezvény MEOESZ

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink