hirdetés

Több mint 10.000 kutya érkezett a komáromi kutyakiállításra: a keverék kutyák is megmutathatták szépségüket

Szénási Szimonetta

2022. október 24 - Képek: Getty Images Hungary

Idén is rengeteg érdeklődőt vonzott a komáromi Monostori erődben megrendezett 3xCACIB Crufts-Derby Show. A nemzetközi kiállítás három napig tartott, amely idő alatt több ezer eb mutatkozott be. A gyerekek egy ismeretterjesztő program keretében a magyar kutyafajtákkal is megismerkedhettek.

hirdetés

Október 21-23. között Komáromba, pontosabban a Monostori erődbe várták a gazdákat, valamint a kutyákat szerető nagyérdeműt, ahol a 3xCACIB Crufts-Derby Show keretében nemcsak hazánk, de más országok legszebb és legügyesebb kutyái mutatkoztak be. A kutyakiállításon helyet kaptak a keverék ebek is.

10.000 feletti nevezés

A rendezvény október 21-én, pénteken 7.30-kor kezdődött, majd a 10 órakor elhangzott ünnepélyes megnyitót követően el is indult a jószágok felvezetése, illetve bírálata.

Mint Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének (MEOESZ) elnöke elmondta, elképesztő sok, több mint tízezer kutya bírálata zajlott a három nemzetközi és a 20 speciál kiállításon. Összesen 27 ország több mint 3000 kiállítója érkezett.

Fókuszban a magyar kutyafajták

A kiállítás ideje alatt a kisebbeket – és valamennyi érdeklődőt – szeretettel várták a Magyar Kutyafajtákat Megismertető Tanösvénynél. Az immár három éve létező programnak ez volt az idei utolsó tanösvénye, amelyen az előzetes regisztrációk alapján naponta ezernél is több gyerek fordult meg.

A kicsik amellett, hogy találkozhattak hazánk büszkeségeivel, kvízzel tehették próbára magukat, és egy ismeretterjesztő könyvecskével is gazdagabbak lettek, hogy tovább mélyíthessék tudásukat a gyönyörű magyar kutyafajtákról.

Korózs András hangsúlyozta, hogy a kiállítás mindhárom napján napi több mint 200 magyar fajtájú négylábú mutatta meg magát a bíráknak és a közönségnek, ami óriási népszerűségről tanúskodik. Ezen felül szombaton rendezték meg a Magyar Kutyafajták Országos Agility Bajnokságát is.

200 tacskó egy helyen

Szombaton a tacsik kerültek középpontba a tacskó klubkiállításon, ahol 200 kutyust csodálhattak meg a nézők.

A keverék kutyák jótékony versenye

Vasárnap 11 órától a keverék és a hobbi, azaz fajtatiszta vagy fajtatiszta jellegű (törzskönyvvel nem rendelkező) ebeké volt a főszerep, akiket gazdáik kistestű, középméretű és nagytestű kategóriában nevezhettek. Ennek díja 2000 forint volt, a bevétel teljes összegével pedig a Rex Komáromi Állatvédő Egyesületet támogatták.

agility keverék keverék kutya Korózs András kutya és gyerekek kutyakiállítás magyar kutyafajta magyar kutyafajták MEOESZ nemzetközi kutyakiállítás tacskó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!