hirdetés

Így búvárkodik a vizek négylábú bajnoka: a mozgását tanítani kéne

Szénási Szimonetta

2023. november 28 - Képek: Getty Images Hungary

A golden retrieverek köztudomásúan rajonganak a vízért, ám ez a kutya még a fajtáján belül is kiemelkedik az ügyességével.

hirdetés

Egyes kutyafajták módfelett szeretik a vizet. Ilyenek többek között a golden retrieverek is, ami a fajta múltját tekintve cseppet sem meglepő. Ezeket a kutyákat ugyanis vadászatra szánták, mégpedig azzal a céllal, hogy kiváló apportírozó tehetségüknek hála bárhonnan kihozzák az elejtett zsákmányt. Számos remek fotót láthattál már te is, ahogy egy goldie feje szélsebesen közelít a vízparthoz, szájában egy kacsával. Tipikus kép, és (majdnem) minden benne van a fajta tehetségéből. Csak majdnem, ugyanis a kedvességük és barátságos, játékos természetük még hozzáadódnak mindehhez.

Az alábbi felvételen azonban mindkettőt sikerült megjeleníteni: egy vidám, pajkos jószág óriási örömmel veti bele magát a vízbe, majd lenyűgöző technikával a víz fenekére úszik. Ahonnan mindig valami más kincset hoz fel: hol egy botot, hol egy követ, hol egy elfeledett palackot, vagy épp egy balesetet szenvedett telefont.

A bravúros búvár nem véletlenül lett ilyen népszerű az interneten: valóban lenyűgöző a technikája! Ha szeretnél többet megtudni róla, miért érdemes úszásra hordanod a kutyádat, ez a cikkünk érdekes lehet a számodra.

apportírozás golden retriever úszás vadászkutya videó víz

További cikkeink