hirdetés

4 egyértelmű jel, hogy a kutyád erősen ragaszkodik hozzád: így mutatja ki, ha nagyon szeret

Ferenczi Deborah

2022. június 1 - Képek: Getty Images Hungary

Miután az eb szavakkal nem tudja elmondani, hogy szeret vagy ragaszkodik hozzád, így kizárólag a testbeszédére hagyatkozhatsz. Az alábbi 4 viselkedés arra enged következtetni, hogy nagyon is erős kapcsolat van köztetek.

hirdetés

Szerinted hozzád mennyire kötődik a kutyád? Az alábbi jelek mind arra utalnak, hogy nagyon erős a kapcsolatotok.

1. Ellopja a ruháidat és azokkal alszik

Amennyiben azt veszed észre, hogy a kutyusod rendszeresen magához veszi a ruháidat, illetve a személyes tárgyaidat, azt valószínűleg nem rosszaságból teszi. Az esetek többségében az illatodat szeretnék érezni, amíg távol vagy. Ilyenkor hozzábújik ezekhez a tárgyakhoz, különösen a ruházatodhoz, hiszen azon érezhetőek a legintenzívebben a szagnyomok.

2. Folyamatosan keresi a testkontaktust

Ha kedvenced gyakran az öledbe hajtja a fejét, vagy rendszeresen rád támaszkodik, neked dől, hozzád bújik, az nagyon jó jel. Folyamatosan keresi a testi kontaktust veled, mivel nagyon mélyen kötődik hozzád és maximálisan megbízik benned. Amikor rád támaszkodik, vagy olyan helyzetbe helyezi magát, hogy ki van szolgáltatva neked, akkor egyértelműen egy olyan biztonságos környezetben érzi magát, ahol ezt bátran megteheti.

3. Szemkontaktus teremtése

Ha gyakorta leszel arra figyelmes, hogy kedvenced szemkontaktust teremt veled, mélyen a szemedbe néz, akkor valószínűsíthetően nagyon mély szeretetet érez irántad. Egy félelemben élő eb mindig kerüli a tekintetet, a bizalom jele azonban pont ennek az ellenkezője. Fontos tudni, hogy egy hosszabb szemkontaktus következtével mérhetően megnő az oxitocintermelés mind a mi szervezetünkben, mind az állatéban. Ez az úgynevezett szeretethormon felelős a kötődés kialakulásáért, így ha viszonylag gyakran történik meg a szemkontaktus felvétele közted és kutyád között, akkor ez egyértelmű jelzése annak, hogy szoros kapcsolatban álltok egymással.

4. Ásíta, amikor te is ásítasz

Szintén az erős kötődésre utalhat az is, hogy négylábú barátod másol téged. Amikor ásítasz, akkor ő is leutánozza ezt a reakciót. Egy Tokiói Egyetemen végzett tanulmány kimutatta, hogy a kutyák akkor teszik ezt gyakran, amikor nagyon erősen kötődnek valakihez. Ez a tudósok szerint empátiára és erős érzelmi kötelékre utal.

Amennyiben magadra ismertél a fenti jelekből, akkor gratulálunk, egészen biztosan fantasztikus kapcsolatod van kedvenceddel.

ember és kutya kötődés kötődés kutya kötődés kutya kötődik emberhez kutya szeret

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink