hirdetés

Mivel lepd meg a kutyusod karácsonykor? 10 fejlesztőjáték, amit imádni fog

László Enikő

2020. december 21

A fáradt kutya a boldog kutya. Ezt nem csak fizikailag, hanem szellemileg is értjük. Mutatunk 10 fejlesztőjátékot, amivel meglepheted kedvenced karácsonyra!

hirdetés

Az ünnepek közeledtével a kutyaszerető emberek nem csak rokonaikat, hanem házi kedvencüket is meg szeretnék lepni egy kis ajándékkal. Rágókából, labdából és kötélből már biztosan sok van a háztartásban. Most ajánlunk 10 fejlesztőjátékot négylábú társadnak, amivel kicsit megmozgathatja az agyát is.

Nyitogatós fejlesztőjáték

A játék lényege, hogy megtölthető különböző jutalomfalatokkal, amiket a kutya úgy kaphat meg, ha bizonyos rekeszek fedelét elhúzza vagy megnyom mancsával gombokat. Egy kis szellemi tréningre kiváló választás, jól fejleszti kedvencünk gondolkodását, memóriáját.

Szimatszőnyeg

Ha igazi kopót szeretnél nevelni kedvencedből vagy csak arra szeretnéd biztatni, hogy többet használja szaglását, remek ötlet lehet egy szimatszőnyeg beszerzése. A filcből készült alapon több apró zseb található, amikben sok-sok finomságot helyezhetsz el. Ezeket kedvenced kiszimatolja, és jár is a jutalom!

Játékos automata etető

A Memory Trainer egy automata etető, azonban a kutyának erre magától kell rájönnie. Meg kell találnia az összefüggéseket, hogy a szerkezet mikor ad neki jutalmat. Ha megnyomja a gombot, egy hangot fog kiadni a játék, ezzel jelezve, hogy finom falat következik. Több kutya esetén több szignál is beállítható, mindenkinek a sajátja. Az érzékelőt egyre távolabb helyezheted magától a szerkezettől, így egyre nagyobb kihívás elé állíthatod kedvencedet.

Koncentrációt javító stratégiai játék

A fejlesztőszerkezet különböző nehézségi fokozatokkal rendelkezik annak megfelelően, hogy kutyád milyen szinten jártas az efféle játékokban. Itt is a jutalomfalat megszerzése a cél különböző gombok megnyomásával, hurkok elhúzásával. Több fiókban és rekeszben is elhelyezhetsz egy-egy finomságot, kutyád pedig játszva fejlődhet megkeresésükkel.

Forgó intelligenciajáték

A játék alsó részében 6 rekesz található, ebbe kell elrejteni a jutalomfalatokat. A kutya úgy juthat hozzá ezekhez, ha orrával vagy mancsával forgatni kezdi a szerkezet tetejét. Akkor lesz sikeres, ha a nyílás szabaddá válik, így el tudja venni a neki szánt meglepetést. Idővel egyre kevesebb finomságot alkalmazhatsz, hogy nagyobb kihívást jelentsen kedvenced számára a keresés.

Kong kutyajáték

A snacklabda az előzőektől eltérő játék. Körte alakú, ezáltal éppen addig tud megállni egy helyben, amíg a kutya meg nem piszkálja orrával vagy mancsával. Ekkor elkezd gurulni, benne a sok-sok finomsággal, amit előre bekészített neki a gondos gazdi. Feladata, hogy kiszedje belőle a falatkákat, miközben az össze-vissza mozog. Ideális lustább kedvencek számára is, mert nem csupán az étel vonzó benne, hanem maga a labda is felkelti a kíváncsiságukat. Alkalmazható habzsoló négylábúk etetésére is, mert jelentősen lelassítja a falatokhoz való hozzájutást és még az agyukat is edzhetik közben.

Fejlesztőtorony

Ha valami izgalmasabbra vágyunk, mint a korábbi stratégiai játékok, egy fejlesztőtorony ideális választás lehet. Formája igencsak figyelemfelkeltő, mechanikája hasonló a többi szerkezethez. A kutyádnak rá kell jönnie, hogyan szedje ki az átlátszó csőből a finom falatokat.

Sokan jobban szeretik a házi készítésű karácsonyi ajándékokat. Mutatunk néhány DIY ötletet, ha magad szeretnéd elkészíteni a fejlesztőjátékokat.

Tejes doboz vagy vizes flakon

Egyszerűen csak tegyél bele annyi finom falatkát a dobozokba, amennyit szeretnél, hogy kutyád megkaparinthasson. Távolítsd el a kupakot, kedvenced pedig biztosan megpróbálja majd kiszedni belőle az eledelt, de ehhez kicsit gondolkodnia is kell majd.

Hozzávalók:

  •  egy tejes vagy vizes flakon
  • jutalomfalatok

Szimatszőnyeg

A szimatszőnyeget nem csak boltban lehet megvásárolni. Otthoni verzióját az ügyes kezű gazdik maguk is megvarrhatják. Ügyelj arra, hogy gondosan rögzíts minden apró darabot, nehogy kutyád lenyelje. Kicsi zsebeket, kosárkákat, rejtekhelyeket rögzíthetsz az alaphoz, és ne feledd: minél több, annál izgalmasabb.

Snackes zokni

Tedd a jutalomfalatokat egy zokniba, majd göngyöld fel, mintha el szeretnéd tenni a fiókba. Eleinte így is odaadhatod kedvencednek, aki majd igyekszik kihámozni a finomságokat belőle. Ha már ez sikerült, beleteheted a zoknit a párjába, amire végül egy laza csomót kötsz. Ezzel megnehezíted kutyád dolgát, aki tovább törheti a fejét azon, hogy hogyan juthat hozzá kedvenc falatkáihoz.

Hozzávalók:

  • 1 pár zokni
  • jutalomfalatok

Természetesen kutyád nem csak tárgyaknak örül. Neki az a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb időt töltse veled. Nincs is ennél nagyobb öröm számára!

(Képek: Getty Images Hungary)

ajándék fejlesztőjáték játék karácsony kutya játék házilag kutyajáték

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!