hirdetés

Videón a kutyus, aki nem hajlandó hinni a saját szemének

Jakab Viktória

2024. február 9 - Képek: Az Én Kutyám; Getty Images Hungary

Egy jólnevelt kutyus bizony nem rohan keresztül minden elé kerülő ajtón, csak akkor, ha a gazditól erre külön engedélyt kap. Azonban ennek a beagle-nek ennél többre volt szüksége.

hirdetés

Ahogy arról már korábbi cikkünkben is írtunk, az ajtószabály megtanítása kedvencünknek, nagyon fontos, akár életmentő is lehet. A videón látható kutya azonban teljesen új értelmezést ad ennek a szabálynak, amikor nem hajlandó átmenni egy ajtón.

Egy jólnevelt kutya csak akkor megy ki az ajtón, ha engedélyt kap rá

Nincs abban semmi meglepő, hogy egy kutya nem tudja magának kinyitni az ajtókat, és teljesen jogos elvárás a részéről, hogy ezt megtegyük helyette. A felvételen látható beagle ragaszkodott ehhez a szokáshoz. Még akkor is, amikor gazdája egészen egyszerűen átsétált egy üvegajtón, pontosabban az üveg helyén.

A kutyus nem értette, miként hazudtolja meg embere a fizika törvényeit, és nem is volt hajlandó követni őt az ajtón keresztül. Mivel korábbi tapasztalatai alapján ott egy üveg van, aminek nem jó érzés nekicsapódni, és egyébként is egy ajtón akkor megyünk át, ha az nyitva van, így sem gazdija, sem kutyabarátja unszolására nem volt hajlandó továbbhaladni. Hiába látta, hogy ott nincs akadály, mégsem hitt a szemének.

Hát látott már valaki ennél szabálykövetőbb ebet?

Szinte halljuk a gondolatait:

„Hát nem látod, hogy nem tudok menni? Annyira szeretnék, de ott az az ajtó, miért nem nyitod ki? Engedj át kérlek! „

Ezeknek a gondolatoknak persze hangot is adott, így végül a gazdi engedett kedvence kérlelésének. Kinyitotta az ajtót, így helyre állt a világ rendje.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

ajtó ajtószabály beagle cuki videó videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!