hirdetés

Videón a kutya, akinél viccesebben senki sem reagál a fogmosásra

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 13 - Kép: Getty Images Hungary

A rendszeres fogápolás a gazdikhoz hasonlóan az ebek számára is nélkülözhetetlen az egészségük megőrzése érdekében. A felvételen szereplő kedvenc ezt pontosan tudja.

hirdetés

Számtalanszor írtunk már a kutyák fogápolásának fontosságáról, ám sajnos még mindig sokan vélik úgy, hogy a kedvenceknek nincs erre szükségük. Pedig a fogmosás hiánya komoly következményekkel járhat, amelyek súlyos esetben akár fogvesztéshez is vezethetnek.

Ha meg szeretnénk őrizni kutyánk fogainak épségét, jó, ha kedvencünket már kölyökkorától kezdve hozzászoktatjuk a fogmosáshoz. Az alábbi videóban szereplő kutyus is pontosan tudja, mi következik, és hatalmas vicsorral várja a fogkefét:

A fogmosás nem úri huncutság

A fenti videó alatti kommentelők egy része is kineveti a gondos gazdit. „Minek mosod a fogát? A farkasok sem rohangálnak fogkefével a szájukban.” Pedig nagyon is helyesen teszi! Korábbi cikkünkben állatorvost kérdeztünk a fogápolásról, aki elmondta: magától nem tisztul egy kutya foga még akkor sem, ha kap száraz tápot és fogápoló jutalomfalatot. Szükséges a fogmosás is, máskülönben a fogakra rakodó lepedék, majd az abból kialakuló fogkő lassan, de biztosan tönkreteszik a fogakat.

A fogproblémák pedig hozzánk, emberekhez hasonlóan a kutyák esetében is igen fájdalmasak tudnak lenni. Ráadásul az ebek esetében egy komolyabb fogászati beavatkozáshoz altatás szükséges, ami egy bizonyos kor fölött kockázattal járhat.

Dr. Dunay Miklós Pál fogápolással kapcsolatos tanácsait IDE kattintva olvashatod el.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

fogápolás fogmosás fogproblémák fogvesztés mozog a kutya foga szájhigiéné

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!