hirdetés

Sokkoló videó: ez történhet a kutyáddal, ha helytelenül utazik az autóban

Mádi-Krezinger Cintia

2023. december 13 - Képek: Getty Images Hungary

Tanulságos képsorok következnek, amelyek hangsúlyozzák a kedvencek biztonságos szállításának fontosságát.

hirdetés

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy autós incidensek csak másokkal történnek. A hideg, csapadékos idő érkezésével már idén is számos baleset történt a magyar utakon, így vétek azt hinni, hogy mi és négylábú barátaink mindig mentesülünk az ijesztő helyzetek alól.

Főleg a téli hónapokban rendkívül fontos, hogy autós utazás alkalmával extra figyelmet szenteljünk a biztonságos közlekedésre. A csúszós utak, megromlott látási viszonyok mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy útközben hirtelen fékeznünk kelljen. A gazdit jó eséllyel megvédi a biztonsági öv – amelynek használata kötelező -, de mi a helyzet az autóban utazó kutyával?

Sokan nem figyelnek oda

Korábbi cikkünkben már irtunk a kutyák helyes szállításáról. Sajnálatos azonban, hogy a mai napig rengetegen ülnek úgy autóba, hogy a kedvencük biztonsági rögzítés nélkül utazik velük az anyós- vagy a hátsó ülésen, esetleg a csomagtérben.

Ausztráliában már komoly pénzbüntetésre számíthatnak azok a gazdik, akikkel szabálytalanul utazik kedvencük, hazánkban azonban egyelőre a KRESZ nem tér ki az állatok megfelelő szállítására.

Az alábbi videóban egy tesztsorozatot láthatsz, amelyben azt vizsgálták, mi történik hirtelen fékezésnél egy nem megfelelően szállított kutyával. Még a tesztben szereplő plüss állatok láttán is ijesztő a helyzet – belegondolni is szörnyű, hogy ugyanez egy élő kis kedvenccel is megtörténhet.

A csütörtökön érkező DOGZ podcast legújabb epizódjában a kutyák autóban történő biztonságos szállításáról beszélgetünk szakértő vendégeinkkel. Ha nem szeretnél lemaradni róla, iratkozz fel youtube-csatornánkra , ahol még sok érdekes és hasznos látnivaló között válogathatsz.

autóban utazás kutya autózás kutya biztonsági öv

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!