hirdetés

A kis szökevény nemcsak ellógott gazdájától, de rögvest taxiba is pattant, majd meg sem állt a reptérig. Hihetetlen történet egy vérbeli kalandorról!

hirdetés

Georgia Crewe a walesi Wrexhamben sétáltatta három esztendős cavapooját (egy Cavalier King Charles spániel és egy uszkár keveréke), Ralphot, amikor felbukkant egy másik gazdi a maga négylábújával. Megálltak pár szó erejéig, amit Ralph ki is használt. Az eb ugyanis gondolt egyet, és kereket oldott. Gazdája természetesen teljesen kétségbeesett, mikor hiába próbált a szökevény nyomára bukkanni. Hát még hogy megdöbbent, mikor kiderült, mi is történt féltett kedvencével!

3 órán át kereste

Az eset reggel 5 óra tájban történt, a lelkiismeretes gazdi pedig ezt követően három órán keresztül kutatott Ralph után. Ebben barátai és a környékbeliek is a segítségére voltak.

Reggel mindig korán kelünk, és elmegyünk sétálni, van, hogy még sötétben. (Ralph) általában nagyon jól szokott viselkedni közben, de aznap megfordultam, és már nem volt mögöttem. Onnan, ahonnan eltűnt, négy irányba is elindulhatott. Én a szokott sétaútvonalunkat választottam, de nem bukkantam rá. A következő három órát a barátaimmal és a környéken élőkkel együtt kereséssel töltöttük, ám híre-hamva sem volt”

idézte fel az emlékezetes napot Crewe.

Nem is sejtette, hogy kutyusa mindeközben kényelmesen élvezi az utazást egy taxi hátsó ülésén.

A potyautas

Ugyanis miután Ralph meglógott, rövidesen beugrott egy, a közelben várakozó taxi nyitott hátsó ajtaján. A kocsi csak egy pillanatra állt meg, hogy felvegyen egy családot, akik a manchesteri reptérre készültek, ahova ily módon a potyautas is elkísérte őket.

Szegény gazdája pedig csak 9 órakor, azaz négy órával kedvence eltűnése után értesült róla, hol is van az eb. Ez is annak volt köszönhető, hogy a sikertelen kutatóakció után Crewe megosztotta Ralph képét a közösségi médiában, hátha valaki ráismer.

Ennek alapján ismert rá Ralphra egy Becky nevű hölgy, aki azonnal értesítette is a gazdát, hogy kutyája egy barátjával autózik éppen a manchesteri repülőtérről hazafelé. Ez a barát a taxisofőr volt, aki miután észlelte a váratlan utas felbukkanását, úgy döntött, először teljesíti a fuvart, majd visszaviszi a feltehetően hazavárt kis blökit.

Mivel Ralph nyakörvén nem volt semmiféle elérhetőség, így nem tudta, hogyan léphetne kapcsolatba a tulajdonossal, végül a saját otthonába vitte a vándort. A kis eb így több mint 160 kilométert autókázott.

Nagyon jól bántak vele

A gazdi úgy vélte, kutyája egészen biztosan fázott, ezért ugorhatott be a kocsiba. Szerencsére mind az utazó család, mind a sofőr nagyon kedvesek voltak a kiskutyával. Még be is takargatták, hogy melegen tartsák.

Végül 10 órára ért véget Ralph kalandja, akkora kapta vissza Crewe a nagy utazót, aki azonnal megreggelizett, majd szinte egész nap aludt. Valószínűleg ki kellet pihennie a sok izgalmat. A megkönnyebbült gazda első útja pedig a boltba vezetett, hogy vegyen egy bilétát, valamint egy nyomkövetőt kedvencének – ha annak ismét csavarogni támadna kedve. (Reméljük, ez nem következik be, és ennyi kaland egy életre elég volt a kutyusnak!)

autó autózás biléta elszökött elszökött kutya bejelentése gps nyakörv kutyáknak gps nyomkövető kutyáknak közösségi média kutya autózás kutya elszökött megszökött a kutyám nyakörv szökés szökés ellen utazás utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink