hirdetés

Pilóta fogadta örökbe a reptéren hagyott kutyát: gazdája a karantén miatt hagyta ott

Szénási Szimonetta

2023. február 22 - Képek: YouTube; Getty Images Hungary

Nem voltak meg kutyája papírjai, így az utas úgy döntött, a reptéren hagyja kedvencét. Szerencsére az egyik pilótát szíven ütötte az eset, és magához vette az elárvult négylábút.

hirdetés

Megdöbbentő eset történt a közelmúltban San Francisco repülőterén: 2022. december elején az egyik utas kölyökkutyájával érkezett, ám az ellenőrzésnél kiderült, hogy nincsenek meg az állat szükséges papírjai az Egyesült Államokba való belépéshez. Az előírás szerint a kutya karanténba került volna, ám a gazdája úgy döntött, ezt nem vállalja, helyette otthagyta az ebet a reptéren – számol be a történtekről a helyi SPCA nevű állatvédő szervezet.

Mi lesz veled, Polaris?

A Polaris nevű kis jószág így a repülőtéren dolgozók, illetve az ügyről értesített állatvédők gondjaiba került, akiknek nagy fejtörést okozott, miként rendezzék el az elárvult kutya sorsát.

A United Airlines ügyfélszolgálati csapatának nem kis kihívást jelentett, hogy vállalta Polaris biztonságának és egészségének garantálását, valamint azt, hogy segítenek neki szerető otthont találni

– nyilatkozta Lisa Feder, az SF SPCA mentési és jóléti vezetője.

A légitársaság dolgozói egészen a karantén feloldásáig viselték gondját a kis fekete négylábúnak, akit nagyon megszerettek.

Attól a pillanattól kezdve, hogy Polaris hozzánk került, a SFO United teljes csapata a nap 24 órájában gondoskodott róla, egészen addig, míg megkaptuk az engedélyt, hogy a kutya biztonságban az Egyesült Államokban maradhat

– olvasható Vincent Passafiume, a United Airlines ügyfélszolgálati igazgatójának közleményében.

Kapitány, kapitányom

Végül a magára hagyott kutya története szintén a dolgozók által teljesedett be: a légitársaság egyik pilóta, William Dale úgy döntött, örökbefogadja Polarist. Ráadásul mindezt sikerült még karácsony előtt megszerveznie, így a kutya már új családjával tölthette az ünnepeket.

Polaris a karácsonyt már új családja körében tölthette./Kép: YouTube

Hatalmas ünnepség és jótékony adomány

Mint beszámolnak róla, a légitársaság hatalmas ünnepséget szervezett a reptéren az örökbefogadás tiszteletére. Amellett, hogy a dolgozók elköszöntek Polaristól, a cég 5000 dollárt (körülbelül 1,8 millió forintot) adományozott az állatvédő szervezetnek, mint fogalmaznak, további küldetéseinek támogatására.

állatmentők állatvédők árva kölyök árva kutya karantén kutya a repülőn kutya örökbefogadása örökbefogadás repülés repülés kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink