hirdetés

Kutyataxi: életmentő lehet, ha megvan a száma

Szénási Szimonetta

2023. augusztus 23 - Képek: Getty Images Hungary

Létezik egy olyan szolgáltatás, ami minden jogosítvánnyal vagy autóval nem rendelkező állattartó számára praktikus segítség. Vészhelyzetben pedig még annál is több!

hirdetés

Veled is megeshetett már, hogy kedvencedet orvoshoz kellett volna vinned, de nem volt autód. Ha nem komoly a probléma, ilyenkor elnapolható a vizit, ám a sürgős esetek nem várhatnak! Ilyen helyzetben szó szerint életmentő lehet a kutyataxi. A szolgáltatás kifejezetten kutyák, illetve cégtől függően más házi kedvencek – macskák, nyulak, papagájok, stb. – szállítására specializálódott, akár háztól házig.

Mikor veheted igénybe?

A cégek ajánlatait olvasva nem pusztán az állatorvosi rendelőbe kérhetsz fuvart, de a kozmetikushoz, a kisállat patikába, vagy bármilyen olyan helyszínre, ahova négylábúddal érkeznél. Vannak olyan társaságok, akik kifejezetten reptéri transzferként vállalják kedvenc szállítását a repülőtérre, vagy akár külföldre is elfuvarozzák a szeretett jószágot.

A lehetőség olyankor is praktikus, ha valaki nem vezet, ha kedvence túl nagy, hogy betegye a saját autójába, vagy bármilyen okból nem szeretné abban szállítani, illetve ha nem áll rendelkezésre biztonságos szállítóeszköz. Ugyanis ezek a kocsik teljes mértékben az állatok igényeihez és biztonságának garantálásához vannak igazítva, így szállításra alkalmas box is van bennük.

További biztonsági intézkedések

A megfelelő szállítóeszközön túl a kutyataxit működtető cégek a kutya oltási könyvéhez kötik a fuvarozást, amivel garantálják valamennyi négylábú utas biztonságát. Van olyan cég, ahol külön kell jelezni azt is, ha első oltására megy a kölyök. Ilyen esetben speciális szállítódobozt használnak.

Ugyanígy több helyen hangsúlyozzák, hogy elvárás az eb megfelelő, szocializált viselkedése. Emellett jó tanácsként azt kérik a gazdáktól, hogy az út előtt ne etessék meg a négylábú utast. Tapasztalataik szerint ugyanis az étel az utazás során többnyire visszaköszön.

Autózás előtt közvetlenül jobb, ha nem eszik az állat.

Hol érhető el a kutyataxi szolgáltatás?

Létezik csak a fővárosban működő kutyataxi, ahogy vidékre, sőt külföldre szállító társaság is. Egyes állatorvosi rendelők is biztosítanak ilyen szolgáltatást a pácienseik számára.

Az anyagiakat tekintve a végösszeg az úticél függvénye, illetve hogy kell-e várakozni. Az átlag legalacsonyabb díjszabás csak odaút esetén 6 ezer forint körül alakul, míg az oda-vissza szállítás körülbelül 9 ezer forint.

állatorvos autózás kutyakozmetikus oltások szállítás utazás utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink