hirdetés

Így készíthetsz örök emléket kedvencedről

Mádi-Krezinger Cintia

2024. május 28 - Képek: Az Én Kutyám, Getty Images Hungary

Egyszerű, mégis szívmelengető ötletet mutatunk.

hirdetés

Gazdiként a kutyánkról rengeteg fotót készítünk, hogy akkor is nézegethessük, ha imádott négylábúnk már nem lesz velünk. Sajnos a kutyák legrosszabb tulajdonsága, hogy nem élnek örökké. A képek mellett azonban egyéb módon is megörökíthetjük kedvencünket; például egy mancslenyomattal, ami a falunk dísze lehet. Az alábbiakban részletes útmutatást adunk az elkészítéséhez.

Imádni való kedvenceinknek sok gazdi állít emléket / Fotó: Az Én Kutyám

Csak semmi stressz!

Még mielőtt beszereznéd a szükséges hozzávalókat, az első és legfontosabb feladatod az, hogy meggyőződj róla, hogy a kutyának nem okozol kellemetlenséget. Ha az eb alapvetően sem viszolyog attól, hogy megfogd a lábát és megérintsd a mancsát, talpát, valószínűleg a lenyomat készítése sem okoz majd neki különösebb problémát. Ha azonban a kutyád azok táborát erősíti, akik gyűlölik, ha a lábukhoz érnek, mindenekelőtt hozzá kell őt ehhez szoktatnod.

Egyrészt ha harcol a kutyád, bizonyára a lenyomat is elmosódna, de ez a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy nyilván te sem szeretnéd, hogy egy leendő szép emlék valójában egy óriási konfliktus legyen közted és a kedvenced között.

Ha a kedvenced ételmotivált, jutalomfalatok segítségével igyekezz meggyőzni arról, hogy a lába, mancsa érintése nem a világvége. Mindig pozitív megerősítést alkalmazz, nehogy még inkább elvedd a kedvét a dologtól.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

A mancslenyomat készítése

Bár már a boltokban is kaphatók kifejezetten a kutya mancslenyomatának megörökítésére alkalmas készletek, némi praktikával DIY is megoldhatod az alábbiakat követve.

A gyerekbarát festék használata a legegyszerűbb

1.) Legyen a kutya mancsa tiszta és egészséges

Győződj meg arról, hogy a kedvenced mancsain nincsenek szennyeződések. Általában egy nedves törülközővel elég áttörölni a kiválasztott talpat, makacsabb kosz esetén pedig elkélhet egy lábmosás. Nagyon fontos, hogy amennyiben bármilyen sérülés van a kutya talpán, karmán, várd meg, hogy az meggyógyuljon, nehogy a lenyomat vétele során tovább ronts a helyzeten.

2.) Használj biztonságos termékeket

Bármilyen módszert is választasz, nélkülözhetetlen, hogy a használt eszközök ne jelentsenek veszélyt a kutya egészségére.

Az egyik legegyszerűbb módszer a festék használata: bekened a talpat, pecsételsz, és már készen is van. Ehhez válassz olyan festéket, amely gyermekek számára készült. Az ujjfestékek például nem tartalmaznak semmilyen mérgező anyagot, ráadásul könnyen le is tudod mosni a kedvencedről.

Ha 3D-ben gondolkodsz, készíts sógyurmát. (Itt különösen fontos, hogy ne legyen sérülés az eb lábán, hiszen a gyurmában található só irritálhatja és fájdalmat okozhat neki.) Keverj össze egy csésze lisztet egy csésze sóval, és adj hozzá annyi vizet, hogy keményebb tésztává gyúrhasd. Formálj belőle egy lapos golyót, és nyomd bele a kutya mancsát, amit utána természetesen törölj le egy nedves ruhával. A gyurmát levegőn is száríthatod, de alacsony hőfokon ki is sütheted.

Bármelyik módszert is választod, garantált, hogy egy kedves közös élmény és egy örök emlék lesz az eredmény!

A mancslenyomat mellett számos egyéb módon is megőrizheted kedvenced emlékét. Ide kattintva ötleteket találsz ehhez.

kutya emléke kutyás emlék mancsnyomat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!