hirdetés

Nagy név, nagy kutya? 6 eb, akit egy híresség után neveztek el

Szénási Szimonetta

2024. február 25 - Képek: Az Én Kutyám

Immár a harmadik gyűjtést tudjuk összeállítani kedvenceitek neveiből. Ezúttal azokat szedtük csokorba, amelyeket egy-egy híres ember ihletett.

hirdetés

A kutyanevek sokféle csoportba rendezhetők: viccesek, beszédesek, sokatmondóak, hagyománykövetőek vagy épp újhullámosak. Olvasóink mindegyikre említettek példát, amelyek közül mi most a nagynevű elődöket megidéző becézéseket vettük sorra. Álljon itt most 6 kutya 6 hírességek által ihletett név birtokosaként!

Ennek a bájos corginak milyen nevet adnál?

1.) NewtonSir Isaac Newton után. A gazdi szerint a közös jellemző a zsenialitás. Ha az ihletadó tudóst nézzük, ehhez kétség sem fér: a briliáns fizikus-matematikus neve mindannyiunk koponyájába bevésődött. Kinek azért, mert rajongta, másnak pedig a felelés előtti izzasztó percek emléke nem képes kitörlődni.

2.) Sissy – Aki olyan előkelő, mint egy hercegnő. Sisi, avagy Wittelsbach Erzsébet magyar királyné neve már kellemesebb emlékeket idézhet mind a tanulmányok, mind a hölgy életét bemutató könyvek és televízióműsorok okán.

Bájosságban a tacskók is előkelő helyen állnak

3-4.) Benny Hill, a bohókás, és Chuck Norris, a kemény – Ezek a kutyusok párban járnak, azaz egy háztartásban képviselik a nevetést és az izmokat (utóbbi természetesen csak képletesen írjuk!) A Benny Hill-féle humor generációk óta megnevetteti a nagyérdeműt, és mindenki tud legalább egy viccet mondani a rettenthetetlen és lekörözhetetlen Chuckról is. Ugye, hogy neked is eszedbe jutott, hogy ő már elszámolt a végtelenig – kétszer?!

5-6.) Marco és Polo – Szintén egy párosról van szó, akik a gazdi leírása szerint nagy kalandorok. Reméljük, druszájukkal ellentétben Kína helyett megelégszenek az udvar, illetve a séták során bejárt parkok felfedezésével.

Egy kicsit kajla magyar vizslának is könnyű találó nevet találni

+1.) Baba, az óramű

Bár nem ismert személy után kapta a nevét, Baba, olvasónk, Balázs hosszúszőrű dalmatája mégis figyelemreméltó jószág. A gazda szavait idézve meséljük el, miért:

Szeparációs szorongása, enyhe autizmusa van, amit kitartó munkával és sok segítséggel sikerült elég jól kidolgozni belőle. A megszokások rabja, szereti, ha minden mindig ugyanúgy történik. Még a rosszaságait is minden nap perce pontosan ugyanakkor kezdi el. Olyan, mint egy rossz kisgyerek, ezért lett a neve Baba. De gyönyörű kiskutya, akit nagyon szeretek.

Baba /Fotó: a gazda felvétele

Ha szeretnél még szemezgetni a kreatív kutyanevek között, akkor az alábbi poszt alatt megtalálod valamennyi beküldött négylábú nevét. Biztatunk, hogy oszd meg te is kedvencedét!

Ebben a cikkben pedig azt részletezzük, adott esetben miként lehet megváltoztatni egy kutya nevét úgy, hogy az ne zavarja össze a jószágot.

híres ember kutya neve név névválasztás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink