hirdetés

A legkirályabb kutyanevek 2. – Ti küldtétek, mi pedig imádjuk őket!

Szénási Szimonetta

2024. január 1 - Képek: Az én kutyám

Az alábbiakban olvasóink legviccesebb, legkedvesebb és legmeghökkentőbb névválasztásait gyűjtöttük össze. Figyelem, ez már a folytatás!

hirdetés

Ahogy az ember a gyerekének, úgy kedvencének is nagy műgonddal választ nevet. Vagy pont, hogy nem, és a helyzet szüli a tökéletes becézést. Mindkét esetben lehet szívhez szóló vagy épp roppant vicces történet a kutyanevek hátterében. Facebook-oldalunkon arra kértünk titeket, osszátok meg velünk, nálatok milyen nevet kapott a kutya, és miért. Annyira sokan írtatok, hogy imár a második gyűjtést készítjük belőle. Olvassátok olyan örömmel, ahogy mi tettük, és köszönjük a lelkesedéseteket!

Meglepő és mulatságos…

…hangzik a régi szlogen, és lám, a kutyanevek között is megállja a helyét. A Görcsi névre keresztelt lány kutyust, Gyufát, Csufikát, Tébolyt és Tehénkét, valamint a Sutyi/Sutyika nevű tacsit soroltuk ebbe a kategóriába. Természetesen tudjuk, hogy a vicces elnevezés mögött is nagy-nagy szeretet van, egy kis humorral fűszerezve!

Akiket nem felejtünk el

Bocika és Tóbiás párosa, Pinpedli tacskó, a gazdái leírása szerint a félős, örökbefogadott Momó, Kredit és Hippi neve egészen biztosan megmarad az ember emlékezetében, elég egyszer hallania.

Akikre pedig visszakérdezünk

Vallasz, Belfegor, Brendolin és Larion valószínűleg emberként sokszor ismételnék el a nevüket bemutatkozáskor, mire új ismerősüknek sikerül memorizálnia azt.

Édes kis ebek

Sokan szeretetüket és elragadtatásukat kedvencük küllemétől a névválasztásban is kifejezik. Így született Sütemény, Bukta, Eperke, és a korábbi gyűjtésből már ismerős Sweetie (magyarul Édes) is. Falatka is igazi cukorfalat lehet!

Whisky, a megboldogult palotapincsi a képe alapján szintén roppant bájos teremtés volt. Ebbe a csoportba kerültek még az inkább vicces nevű Prézlik (meglepően sokan vannak), valamint Szotyi kutya is.

A hölgyek

Nevük alapján Bebe, Wendy, Jenna, Lili, Hófehérke és Lejla egészen biztosan finom kisasszonyok. Vagy mégsem? Azt is el tudjuk képzelni, ahogy Hófehérke nyakig sárosan, elégedett mosollyal végez a konyhakerttel. És Lili is lehet egy igazi ördögfióka; erről már csak a gazdik tudnának nyilatkozni…

A klasszikusok

Természetesen a régi, egyúttal jól bevált nevek sem koptak ki, így több Mázlit, sok Buksit és Morzsit is köszönthetünk köreinkben.

Ha szeretnéd megismerni olvasóink valamennyi kedvencét, közösségi oldalunkon, az alábbi poszt alatt szemezgethetsz:

Ha pedig kíváncsi vagy a korábbi gyűjtésünk kedvenceire, ebben a cikkben megtalálod őket! Itt pedig arról írunk, meg szabad-e változtatni egy kutya nevét, például örökbefogadás után.

kutyanevek név névválasztás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!