hirdetés

Életük legnagyobb döntését a kutyájukra bízták: ez lett az eredménye

Jakab Viktória

2023. szeptember 17 - Képek: Getty Images Hungary

Mindannyiunk életében vannak mérföldkövek, olyan pillanatok, amikor választanunk kell. A párok számára az egyik ilyen életre szóló döntés kétségtelenül az, amikor ki kell választaniuk születendő gyermekük nevét.

hirdetés

Egy gyermeknek nevet adni nagy felelősség, hiszen az, hogy mennyire szereti majd az általunk választott keresztnevet, az egész életét meghatározhatja. Nem véletlen, hogy sokszor hónapokig eltart a folyamat, ráadásul gyakran a házaspár családja is próbálja befolyásolni, milyen döntés szülessen.

A baba legjobb barátja.

A sors kutyája

A szerencsések már akkor tudják, hogyan nevezik majd születendő gyermeküket, mielőtt megfoganna. Ám akiknek még nem férkőzött a szívébe az igazi választás, miután végig lapozták az utónévkönyvet és áttanulmányozták az elmúlt tíz év legkedveltebb babaneveit, néha szokatlan megoldást választanak a dilemmára. A döntés meglepő módon született az angol házaspár esetében is, akik tavaly nyáron kötötték össze az életüket. Akadnak, akik felírják a lehetséges neveket néhány papírra, majd kihúzzák a győztest egy kalapból. Ám Courtney és Oliver ennél egyedibb és kedvesebb módon bízták a sorsra döntést. A sors kezét, illetve mancsát ezúttal a kutyájuk, Gus játszotta, méghozzá szó szerint.

A házaspár határozatlan volt, így a döntés a kutya „mancsába” került.

Bővül a lista

Miután megtudták, hogy fiúcska növekszik Courtney szíve alatt, elkezdték szűkíteni a nevek listáját. A család segítségével végül két név tűnt befutónak: Jaxon és Casey. Persze mint minden valódi határozatlan szülőjelölt, ők sem voltak biztosak benne, hogy rábukkantak az igazira. Egy esküvőn az összes kisfiú anyukáját kifaggatták a porontyuk nevéről, így történhetett, hogy annyira megtetszett nekik az ott hallott Brody, hogy kettő helyett már három közül kellett választaniuk. A döntés súlyát végül kétéves kutyusuk vállaira helyezték, aki nagy örömmel teljesítette a rá bízott feladatot.

A döntés

A három név három labdára került. Ezeket egyszerre dobta el Oliver, és feszült figyelemmel várták, melyikkel tér vissza Gus. A lelkes kutyus jól teljesítette a feladatát, mert mint utóbb kiderült, Courtney és Oliver titkos kedvence is az a név volt, ami a visszahozott labdán szerepelt: Brody.

A nagy eseményt a fenti felvételen meg is örökítették. Épp úgy, mint azt a pillanatot, amikor Gus először találkozik a kis Brodyval. A pár szerint a kutyus az első pillanattól fogva oda van a babáért, igazi „nagy testvérként” viselkedik.

Akadhatnak olyanok, akik a testvér kifejezést túlzónak érezhetik, de sokan tekintik a kutyájukat a gyermeküknek, így számukra ez egyáltalán nem megdöbbentő. Az már bonyolultabb kérdés, hogy a gazdi mit ért ez alatt. Ha csupán szeretetének mértékét fejezi így ki, az ellen nem lehet kifogásunk. De ha valóban gyermekként is bánik kedvencével, nem veszi figyelembe, hogy egy kutyának mégiscsak más szükségletei vannak, mint egy embernek, az már akár kedvence egészségére is hatással lehet.

Sok egyéb izgalmas téma mellett ezzel az összetett problémával, a kutyák humanizálásával is foglalkozunk a közelgő DOGZ konferencián. Ha érdekelnek a kutyás témák és szeretnél hozzáértő, komoly szakemberektől hallani valóban szívvonalas előadásokat, akkor ott a helyed!

Mindenesetre a testvér kifejezés abból a szempontból találó, hogy egy baba érkezésekor épp úgy, mint a nagyobb testvérek esetében, a kutyusoknál is előfordulhat féltékenység.

Hamar kiszagolják a terhességet

A kutyusok nagyon gyorsan észreveszik, ha valamilyen változás történik a szervezetünkben. A terhességet képesek kiszagolni még a tesztek előtt is akár. Courtney is arról számolt be, hogy Gus biztosan nagyon korán tudta, hogy babát vár. Amikor megszületik a kicsi, érdemes egy pelusát a kórházból hazavinni kedvencünknek, hogy ismerkedhessen az illatával, ne legyen teljesen idegen, amikor először találkoznak. Emellett arra is figyeljünk, hogy ne hanyagoljuk el négylábú társunkat! Kétségtelen, hogy egy újszülött a családban sok figyelmet és időt igényel, de ha kedvencünk nem kapja meg a szükségletei kielégítéséhez elegendő mozgást és ingereket, az frusztráltsághoz és viselkedési problémákhoz is vezethet.

A csecsemőkkel a legtöbb eb ösztönösen óvatosan bánik, óvja őket, de soha nem szabad arról elfeledkeznünk, hogy ők elsősorban kutyák.

csecsemő és kutya kisgyerek kutya család tagjai

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink