hirdetés

Hamarosan jön a DOGZ, a kutyások konferenciája!

Gerhát Petra

2023. augusztus 30 - Képek forrása: AÉK, Getty Images Hungary

Hiánypótló alkalommal készül szerkesztőségünk az őszre. A Magyarország történetében először megrendezésre kerülő kutyás konferencia nem csak a szakmabelieknek, hanem minden kutyaszerető számára érdekes programot kínál.

hirdetés

Az Europa Events Center 2023. október 28-án ad otthont Az én kutyám által szervezett DOGZ – A konferencia nevet viselő eseménynek. Az itt megtekinthető előadások egyedülálló módon ötvözik a kutyás szakmát leginkább érdeklő kérdéseket, a kutyatartás európai jövőjét, illetve a hobbikutyásoknak, kutyát szeretőknek mindennapi problémáit és lehetőségeit.

Magyarország első kutyás konferenciája

A DOGZ – A konferencia három szekcióban, három kiemelt témakörrel foglalkozik a hazai és nemzetközi kutyás világ legfontosabb szakembereinek részvételével, előadások és kerekasztal-beszélgetések formájában.

A tiltott fajták jövőjéről is szó lesz

Az első etapban a tiltott kutyafajtákkal foglalkozunk. A szakma legtájékozottabb szakemberei segítségével vesszük sorra, mely országokban és milyen fajták tiltottak jelenleg, illetve mihez kezdhetünk azokkal a kutyafajtákkal, melyeket jelenleg elutasít a nemzetközi kutyás közösség. Az Európai Unióban tiltott keleti pásztorkutyákkal, a brachicefál fajták jövőjével, a fül- és farokműtétekkel is foglalkozunk, de a hazai és uniós tenyésztési különbségek közti árkok betemetésére is kísérletet tesznek előadóink. Pitbull, masztiff, tosa inu, argentin dog és bull típusú kutyák tenyésztői osztják meg tapasztalataikat.

A magyar fajták régi-új feladatait vadászok, tenyésztők és kutyatartók járják körbe

A második szekció témája a magyar kutyafajták jövőjét veszi számba, elsősorban a Kárpát-medencében újra megjelenő nagyragadozók szempontjából. Vajon a pásztorkutyaságnak újra van realitása? Farkasok, medvék és az ellenük való védekezés kutyatartó, vadász és erdész szakértői, illetve a magyar fajták tenyésztői a tenyésztés szempontjából játja körül a jövő kihívásait. Agarászat, munkakutyaság, és a magyar állami részvétel mindezekben szintén szerepel a témák között. Az eddig fajtaként nem elismert típusokat is megismerhetjük.

A konferencia utolsó szakaszában az egyre inkább általánossá váló városi kutyatartásról lesz szó a kutyák, a várostervezés, a kutyamentés és a menhelyek helyzete, illetve a kutyatartók számára fontos készségek és praktikák szempontjából. Minden szekció kerekasztalbeszélgetéssel zárul.

A városi kutyatartás kihívásaihoz is adunk kapaszkodókat

Szakértők számára

A konferencia kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. Első két kerekasztalbeszélgetésünk részvevői a legaktuálisabb problémákkal kapcsolatos állaspontjaikat vitatják majd meg a tradicionális magyar kutyafajták jelenét, munkakutyaként való használatát és tenyésztési problémáit számba véve, illetve a jelenleg tiltott fajták is terítékre kerülnek. A konferencia kiválóan alkalmas kapcsolatépítésre, a tenyésztőkkel való megismerkedésre, a szakmai szervezetekkel való kapcsolódásra is.

Ha kedveled a kutyákat

Akkor is ott a helyed, ha netán nincs jelenleg egyetlen négylábú társad sem, hiszen a program összeállítása során gondoltunk a kutyaszerető közönségre is. Természetesen az első két szekcióban is várunk, hiszen biztos, hogy a különböző kutyafajtákkal és a tenyésztéssel kapcsolatos ismeretek, hírek és újdonságok is érdekesek lehetnek, de a kutyatartással kiemelten foglalkozó 3. szekciónk a városi kutyázási lehetőségeket járja körül a neveléstől a településtervezésen keresztül a kutyatartás pszichológiájáig.

Facebook eseményünkben, melyet ide kattintva érsz el, aktualizált, folyamatosan frissülő programot találtok, megismerhetitek előadóinkat ide kattintva, és a jegyetieket is beszerezhetitek – a nagyfokú érdeklődés miatt erről érdemes mihamarabb gondoskodni. Visszaszámlálás indul!

a kutyatartás mint trend agár drótszőrű magyar vizsla erdélyi kopó fővárosi kutyatartás konferencia külföldön népszerű magyar fajták mudi puli pumi tiltott kutyafajták városi kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink