hirdetés

Kutya is szavazott tegnap: lebukott a négylábú

Gerhát Petra

2024. június 10 - Képek: MTI, Getty Images Hungary

Egy kutya is megjelent a szavazóurnák előtt a tegnapi európai parlamenti választáson.

hirdetés

Tegnap egész Európa választási lázban égett, nem volt ez másként hazánkban sem. A magyarországi szavazáson azonban nemcsak az európai parlamenti képviselőkre szavazhattunk, hanem az önkormányzati választásokat is megtartották. A hatalmas érdeklődésről szóló hírek és a hosszú várakozási idő miatt történhetett talán, hogy volt, aki kutyáját sem hagyta otthon. Gazdi és kedvence együtt ment szavazni a XII. kerületben. A kutya jelenlétéről az urnák előtt az MTI számolt be.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A szavazás helyszínén a gazdi és a kutya együtt jelentek meg

Egy kutya is megjelent a XII. kerületi 53-as számú szavazókörben. A négylábú házi kedvenc nem sokkal azután érkezett meg a szavazóhelyiségbe, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is leadta a voksát, így az MTI tudósítói őt is megörökíthették. A pöttöm kutya játékosan körözött az urnák között, míg gazdája szavazott.

Rekordmennyiségű szavazat érkezett az idei választásokon országszerte, igencsak sokan éltek állampolgári jogukkal a választást illetően. A napsütéses nyári nap a kutyatartók számára pedig ideális lehetőséget biztosított összekötni az ikszelést egy nagy sétával.

Nem mindenhol lehet kutyával szavazni

Bár a szavazásnak már vége, nem árt tudni, hogy hazánkban mi a protokoll: vajon legközelebb érdemes lesz-e kutyával együtt elindulni voksolni?

A Nemzeti Választási Iroda állásfoglalása szerint:

A szavazatszámláló bizottság (SZSZB) dönti el, hogy a választópolgár bemehet-e kutyával vagy háziállattal a szavazóhelyiségbe.

Azaz nem lehetünk abban biztosak, hogy valóban beengedik-e kedvencünket a szavazófülkékhez velünk együtt.

A mindennapi séta fontos

A macskával ellentétben a kutya számára létfontosságú a rendszeres séta. Egy különleges esemény az eb változatos ingerek iránti szükségletét is kielégítheti. A szabadban való kalandozás jót tesz az egészségének, segít levezetni a felesleges energiát, és lehetővé teszi, hogy megélje természetes ösztöneit. Ehhez pedig szorosan hozzátartozik az is, hogy hagyjuk szaglászni. Ha kíváncsi vagy, miért létfontosságúak a szagok és a szimatolás, ebből a cikkünkből informálódhatsz róla.

Már most érdemes felírnod a naptáradba:

DOGZ Fesztivál és Konferencia
szeptember 7. Városliget és Magyar Zene Háza

 

Add to Calendar

 

A programok folyamatosan frissülő leírása és az előadók bemutatkozása a DOGZ Fesztivál és Konferencia honlapján, ide kattintva érhető el.

európai unió közös séta kutya sétáltatás Budapest Kutya szavazás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!